četvrtak, 6. listopada 2016.

SUVREMEN ČOVJEK U LABIRINTU NESUVREMENOG DRUŠTVA

Od kako se bilježi povijest Hrvata,  od stoljeća sedmog na ovamo,  karakteristične po svojim velikim paležima svega što se ovdje zateklo od urođeničkog  plemena Ilira, i gdje će se napokon ulagoriti, od Iloka do Ćičarijskih grebena,  i od Boke Kotora  do današnje Mađarske, jedno od slavenskih plemena sa Karpata, koji ovdje tvore bivšu nacionalnu zajednicu Južnih slavena,kao i Prve i Druge Jugoslavije.  Odnosno,  današnje  Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Slovenije.
Srednje vjekovna povijest tih plemena malo je poznata, kao i njegov feudalni režim, koji je tada harao Balkanom. Manje-više pod   kontinentalnim šarenilo europskog zloduha feudalizma. Karakterističan po Konstantinovom teroru državnog Kršćanstva. Time dolazi do potpunog poraza   po riječima Frederika Engelsa, „jedne od  najveće  Rano Kršćanske revolucije. Čiji  značaj, borbe za potpuno istrebljenje privatnog vlasništva , nije dostigla niti Parijska Komuna“.
Povijesna je to era u kojoj se zateklo današnje čovječanstvo u državničkom obruču današnjeg Vatikana, kao jedno  od podmuklih svjetskih osovina zla. Najsrodniji  partner  Krupnom kapitalu, koji drži u potpunoj podčinjenosti sav globalni Svijet . Lažnom poviješću, i krinkom  Liberalne demokracije, posve se nameće kapitalistička faza - maligne dekadencije -  ekonomske tiranije neviđenih razmjera.     

 Vračanjem  načetoj  temi Hrvatske , čija se tragikomična povijest  neminovno  odvijala u klasičnom stilu  geopolitičkih uvjeta  balkanskog feuda ,  i  pod brojnim "Trpimirovskim"  kraljevima, njenu  okosnicu ipak tvori, počevši od biskupa Draškovića, paljenje  Matije Gupca na lomači Markovog trga,  pa sve do njene još pogubnije današnjeg ere Tuđmanizma , tog   reakcionarnog  ološa  sa samog ljudskog dna, koji danas srozava  tu jadnu zemlju  u jednu od doslovnog svjetskog prirepaka raspadnutog  kapitalizma. 
Ban Jelačić, koji će, u toku Mađarske revolucije 1848. godine, kukavički stati u obranu raspada Austro-Ugarskog  carstva. Te, kapitalističke tvorevine Versaja 1918. godine , poznate kao Bijeli teror veliko srpske  kraljevine Prve Jugoslavije. Zatim, Druge, skovane  u  Moskvi, i  još poznatije po staljinističkom teroru  Lenjinove nacionalne  skretnice sa međunarodnog  marksizma , u takozvanu„Prvu fazu“ apsolutističke  izgradnje socijalizma , koji će , pod Staljinovim štapom poslati u smrt desetine milijuna nevinih ruskih i satelitskih žrtava.
Hrvatska kao Balkan – svijet u malome, jedne  globalne neviđene ekonomske tiranije posjedničkinad klasa i golorukim  većinskim stanovništvom, odgovornim  za cjelokupni opstanak  jedne civilizacije - koja to nije.


www.severinomajkus.com  

Nema komentara:

Objavi komentar