ponedjeljak, 9. srpnja 2018.

ANTE TOMIĆ - KLASA SPLITSKIH OPTIMISTA

***********************************************************************
Velika umjetnost i literatura,  rađaju se iskljičivo
 u velikim čvorištima društvenih kloaka
***********************************************************************

  GDJE JE TA  ČISTOĆA I NEVINOST KOJU ĆE NAM IZBJEGLICE ODUZETI ?

Kraj svih naših poslaničkih, biskupskih,novinarskih, braniteljskih i drugih idiota, kako bi neki sirijski idioti mogli pokvarirti ovu našu ponosnu i staru kulturu

Dobro, u čemu je problem ? Koju bi vam konkretnu štetu mogli napraviti izbjeglice ? Na koji vas nepoznati način ugrožavaju iscrpjeni, gladni i uplašeni iz Sirije i Iraka ? Donald Trump je dao jedan odgovor na ovo pitanje koji se mnogima dopao.' Velika je griješka što se u cijeloj Europi dopustio veki ulazak koji snažno i nasiljno mijenjaju njihovu kuulturu', izjavio je on, ohrabrujući sve naše kesnofobe da prez domnicima  s Bliskog istoka  čvršće zatvore granice. Brojni mađarski , ausrijskih, poljskig, hrvatski i slovački  s odobravanjem na fejsu prenijeli njegove riječi. Američki je predsjednik, , tvrde,  govoreći o nasilnom mijenjanju kulture pogodio u srž stvari.
    Upozorio bih, međutim,  kao se taj Donald Trump jednako tako hvalio kao ima običaj ženu, bilo kou ženu,, već kod upoznavanja  'zgarbiti za pičku' Citiram ga doslovno, bez cenzuriranja, točno kako je kazao i kako je zabilježeno na TV snimci, samo da biste stekli predstavu kako je on izvanredno odgojen, uglađen, delikatan, sofisticirani gospodin, kako su njegovani njegovi maniri. Netko tko ć grubo gurnuti ruku između noge dame koju prvi put u životu vidi menise,možda griješim, baš i ne čini kao dostojaan autoritet za europsku kulturu. I ne samo europsku. Netko bi takav, čini mise, izazvao ugražanje među Beduinima, Tibetancima, Eskimima  Samoancima , Maorima ili Aboridžinima. Donald Trumup, sam  samcat vjerojatno je snažnija i nasiljnija prijetnja  svakoj postoječoj svjetskoj kulturi od devedeset devet zarez devet Sirijanaca.
   Pa i da pretreseš hrvatske desničare , one što upozorito gorljivo upozoravaju na opasnost od izbjeglica , kto su najsredačnijih branitelja  naših svetih zapadnih i kršćanskih tradicija od islamske najezde : svećenici pedofili, ili, u boljem slućaju svećenici koji štite svećenike pedofile i obožavatelji ratnih zločincinaca, pljačkaši državnih para,, grobari hrvatske ekonomije , obiteljski nasiljnici, poricatelji holokausta , potkupljeni intelektualni ološ, televizijske zvijezde,koje prostitutke plačaju kokainom ... Kako bi zaista jedna arapska propalica mogla narušiti ugled jednog džentlemenskog kluba ? Doššla mi je ova misao u utorak u zgradi državnog arhiva kad sam na koktelu nakon godišnje nagrade najviših državnih nagrada  za kulturu i umjetnostugledao poznatog domoljuba i branitelja , nedavno pravomoćno osuđenog jer je jedva punoljetnoj tajnici jednom predstavljenom djevočuljku, pokušao uguratui jezik u usta . Seksualni je napasnik mirno mirno brstio pržene lignje, francusku i čevape  u otmjenom društvu akademika , slikara, arhitekata, glumica,, među dobitnicima nagrade za životno djelo., najboljim našim ljudima,, junacima društvenih kronika, , a da nitko od prisutnih nije primječivao kako on tu ne pripada.. Ako nam je do elita , upitao sam sebe sama , pa jebem mu miša, što bi je moglo pokvarirti? Ima li išta nešto gore od tovoga ?
  Ako je među Hrvatima zavladala takva moralna tupost da se navijači na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji nasmijani fotografiraju s Ivvom Sanaderom,čemu se uzbuđivati zbog arapskih izbjeglica ? Gdje je čistoća koju bi nam oni mogli prljati a' Pokažite nevinost koju će nam oduzeti  ? Da nm  iz Sirije i Iraka dođe nikoliko stotina hiljada , i do jedan da je lopov, terorist, okrutni ubojica , fanatički islamist i poremečeni silovatelj, tko bi uopće primjetio  da se u ovvoj smrdljivoj močvari nešto nesvakidašnje desilo ? Ktaj svih naših poslaničkih , ministarskih, biskupskih, novinarskih, bbraniteljskih i drugih idiota , kako bi neki Sirijski idioti moglipokvariti ovo našu ponosnu , staru , jednu od , najstarijih europskih kultura ? Što bismo, zapravo, mogli izgubiti  ootvorimo li granice ? Oprostite ako mi je promaklo, zar imamo još neki materijalni ili duhovni imetak, nekakvu ljudkost,, poštenje,, dostojanstvo i obzir koje nismo izgubili kad je Opčinski sud oslobodio jednog gada koji je ubio dvoje talijanskih jedriličara , a drugom gadu dodijelen poćasni doktorat zagrebačkog sveučilišta?

     Pogedajte prvo sebe  nego što pogledate gladnu i odpanu gomilu izbjeglica  s druge strane državne granice i shatitt čete kakva je  neoprostiva oholost  da se n mi Hrvati, kao jedan temeljito pokraden , prevaren
, razočan  i raseljen narod , narod kojem prijeti izumiranje , smatra boljim od goga . Pa pogledajte samo prazne ,hladne i mračne kuće ured korova zaraslih u šikaru ? Za koga to čuvamo ? Nitko se nikad neće vratiti u gluha slavonska i lička sela , kao što se ni u Alep i Mosul ljudi ne vračaju. Sažalite se nad svojom tragičnom  sudbinom pa čete, ako imati pametii srca, nači sažaljenje  i za protjerane iz siriskih i iračkih domova.. Ti bi vanm nesretnici, uvjeren sam,mogli biti dobri susjedi., netko kome čete ostaviti kučnog ljubimca  i ključ da zaliju cvijeće  dok ste dva tjedna na godišnjem . Jer, premnda ste različite vjere . ne biste se teško sporazumjeli. Izbjeglice su vam sličniji nego sena prvi pogleg čine. Jednaka ste poražena ljudska bića , oni su , kao i vi žrtve nekih bezobzirnih silnika . Jednako su vas zatrovali prićama  o nepomirlivim  kulturama i tradiciajma , o slavnoj prošlosti,, o križevima i zastavama i obrani vašeg načina života , a sve da bi vas opljačkali,porobili, protjeraliu tuđinu ili makar, ako ste mladi i žena, drsko zgrabili među nogu.
    Pomognimosirijskim i iračkim izbjeglicama da bismo, na kraju krajeva, sebi pomogli.".   

Nema komentara:

Objavi komentar