nedjelja, 29. srpnja 2018.

PROMAŠENO DRUŠTVO


Nizozemska turistička meka Amsterdam postao je tako opasan da ni policija više ne može pomoći, upozorile su graske vlasti.
Ilegalne ulične utrke, dilanje droge i ilegalni taksisti okupirali su Amsterdam, sve eskalira noću, a policija više nema kapaciteta boriti se s rastućom količinom kriminala, kažu u gradskim vlastima ovog popularnog nizozemskog središta.
Sve se pretvara u "džunglu bezakonja", upozorava tamošnji pravobranitelj Arre Zuurmond. Gradske vlasti, koje prenosi The Sun, tvrde da u Amsterdam pristižu kriminalci najčešće iz Engleske, ali i drugih dijelova Nizozemske. Iskorištavaju situaciju što građani i turisti u brojnim pubovima mogu konzumirati marihuanu, pa im prodaju i druge droge ili nude ilegalne taksi usluge.
- Vrti se veliki nezakoniti novac, policija više nema situaciju pod kontrolom i ne može ih obuzdati - kazao je pravobranitelj.
- Skuteri se utrkuju po ulicama grada i na pješačkim stazama, preprodaje se droga, ljudi mokre i obavljaju veliku nuždu na ulicama - kazao je pravobranitelj.
Procjenjuje se i da noću gradom vozi dvije tisuće ilegalnih taksista, a cvate i posao za razbojnike koji organizirano pljačka.
Postavljeno je više nadzornih kamera na javnim mjestima kako bi pokušali identificirati dilere i ilegalne prijevoznike, a povećane su i kazne za kršenje zakona. ju

Nema komentara:

Objavi komentar