utorak, 10. srpnja 2018.

KAKVI SVEĆENICI - TAKVI VJERNICI


SVEĆENICI PRIJAVILI MATEU HOHNJEC POLICIJI

BIZARNO: POREČANKA KOJA SVAKODNEVNO ODLAZI U EUFRAZIJEVU BAZILIKU NA SVETU MISU TAMO VIŠE NIJE DOBRODOŠLA



Ne želim stvoriti nikakav skandal niti ikoga osuđivati, ali moram obraniti sebe. Moram ukazati na to da bi nama vjernicima svećenici trebali pomagati, a ne optuživati nas, kaže Matea Hohnjec 

Zabranili su mi slavlje svete mise, žele mi oduzeti ono čime se borim protiv zla, počinje svoju neobičnu priču Matea Hohnjec, Porečanka koja je prije nekoliko dana dobila zabranu ulaska u Eufrazijevu baziliku. Slučaj je već zbog te činjenice, blago rečeno, bizaran, no to je tek početak. Matei je ulazak u crkvu zabranila policija koja joj je uručila rješenje kojim joj se izriče mjera opreza. Ta mjera doslovno glasi: zabrana posjećivanja bazilike Eufrazijeva 22 (crkva). Zabrana ulaska u crkvu traje od 4. do 12. srpnja, no uvijek postoji mogućnost produžavanja mjere.
Policija navodi i da je Matea prijavljena zbog vikanja u crkvi, a navodno su je prijavili svećenici iz porečke bazilike. Matea tvrdi da svećenici, prije podnošenja prijave, nisu razgovarali s njom, upozorili je na ponašanje, pokušali joj pomoći. Odnosno, kaže da ju je nazvao porečki svećenik Josip Mašina, ali samo da bi joj usmeno zabranio dolazak u crkvu i zaprijetio joj odlaskom na policiju.
Zašto je izbačena, odnosno zašto su je prijavili policiji, pokušali smo doznati od svećenika Mattea Baccanija, ali on na sve naše upite odgovara s: Neću ništa reći. Matea, pak, ima svoju stranu priče. Velika je vjernica, svakodnevno odlazi na misu u baziliku. Tamo je očito svećenici poznaju. Zašto je onda vikala na misi? "Borim se s opsjednutošću", kreće Matea sa svojom pričom. Pokazuje nam pritom na knjigu koju je položila na stol u baru u kojem smo se našli. Autor je Francesco Vaiasuso, a naslov "Moje opsjednuće: kako sam se oslobodio 27 legija demona". Nije je još pročitala, nije spremna, kaže. Oko vrata nosi ogrlicu s likom Majke Terezije.
Matea je iza sebe ostavila burnu prošlost. Tek joj je 30 godina, a već je svašta prošla. Priznaje da se borila s ovisnošću, ali da više, osim cigareta, nema poroka... (PIŠE Bojan ŽIŽOVIĆ, SNIMIO Milivoj MIJOŠEK)

Nema komentara:

Objavi komentar