četvrtak, 26. srpnja 2018.

I HITLER I MUSSOLINI SU ISNIKLI IZ NAJPODUKLIJEG "LJEVIĆARENJA" 2O. STOLJEĆA

SASTANAK

ZAVRŠILA PRVA SJEDNICA VRHA SDP-a BEZ SUSPENDIRANIH 'POBUNJENIKA' Bernardić ne samo da neće dati ostavku, nego planira preuzeti još jednu funkciju

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 26.07.2018. u 18:16

Zagreb, 260718
Iblerov trg.
Sjednica predsjednistva SDP-a. Na fotografiji: Ivo Jelusic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX


Krizu vodstva i podijeljenost stranke na dva klana SDP će rješavati najesen, a do tada su SDP-ovci uzeli ljetnu stanku. Davor Bernardić ne daje ostavku na funkciju šefa SDP-a, nego najavljuje da će od jeseni on preuzeti vođenje Kluba zastupnika.
Tako je, naime, odlučilo Predsjedništvo SDP-a koje se u četvrtak prvi put sastalo nakon što su četiri člana toga tijela, takozvani pobunjenici Siniša Hajdaš DončićPeđa GrbinMihael Zmajlović i Vedran Babić sankcionirani zbog javnih kritika na račun predsjednika stranke Davora Bernardića i organiziranja peticije sa zahtjevom da odstupi. Njih četvorica suspendirana su sa svih stranačkih dužnosti i zabranjeno im je da se u naredne dvije godine kandidiraju. No, za sada im u Predsjedništvu nisu nađene zamjene, nego je zadnja ljetna sjednica u četvrtak održana u "krnjem" sazivu.
- Glavna tema bili su nam europski izbori. Razgovarali smo kako se pripremiti za te izbore i s kojim temama izaći. Stajališta smo da bi SDP na te izbore trebao izaći sam. Ali bismo pozvali sve lijevomisleće ljude, dakle i one koji nisu u SDP-u, da nam se pridruže i u tome pomognu - kazao je nakon sjednice član Predsjedništva Ivo Jelušić.
Dodao je kako je ljevica u krizi u cijeloj Europi, a SDP će dati svoj doprinos da opet ojača.
Na novinarska pitanja je li bilo govora o krizi u stranci, Jelušić je odgovorio potvrdno. Potom je kazao kako je na prijedlog političkog tajnika stranke Davorka VidovićaPredsjedništvo donijelo odluku da Bernardić bude predsjednik Kluba zastupnika SDP-a. Na primjedbe kako će to proći, jer se dvije trećine zastupnika SDP-a, točnije njih 23, potpisalo pod pismo kojim se tražilo od Bernardića da odstupi s čela stranke, Jelušić je kazao da je to politička odluka Predsjedništva koju valja provesti.
Jelušić je bio suočen i s pitanjima novinara kako će Bernardić funkcionirati kao predsjednik Kluba, jer nije dobro funkcionirao ni kao "običan" zastupnik, zatim s pitanjem zašto sada preuzima tu ulogu, a prije nije želio doći na čelo kluba, pa do toga da je na zadnjem Glavnom odboru sam ponudio da će se povući učine li to i ostali zastupnici. Jelušić je na sve to kazao da će se vidjeti kako će Bernardić funkcionirati kao predsjednik Kluba zastupnika SDP-a kada to postane.
Svojim je oponentima na Glavnom odboru Bernardić kazao da će, ako je glavni problem stranke to što ne mogu funkcionirati on kao predsjednik i Klub, dati ostavku na funkciju predsjednika budu li i ostali dali ostavke na zastupničke funkcije. Ali nitko nije želio dati ostavku, dodao je Jelušić.
Na Predsjedništvu SDP-a razgovaralo se i o povlačenju Siniše Hajdaša Dončića s funkcije potpredsjednika Sabora. To će se realizirati na jesen kada Sabor počne s radom.

Nema komentara:

Objavi komentar