srijeda, 18. srpnja 2018.

KAZNA ZBOG FINI- MEDIJE?


MINISTROV UDAR NA POZNATOG SUDSKOG VJEŠTAKA Bošnjaković poništava imenovanje eksperta sa suđenja HDZ-u, suci na zagrebačkim sudovima zgroženi!




Hanza Media, Arhiva; CROPIX

Lijevo: Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković; lijevo: Sudski vještak Zrinko Ručević





Zrinka Ručevića, stalnog sudskog vještaka za knjigovodstvo, računovodstvo i financije, sudovi su angažirali u nizu “velikih” predmeta, slučajevima Zdravka Mamića i Nadana Vidoševića, postupku protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u aferi Fimi-Media...
Ručević je prvi put imenovan sudskim vještakom za spomenuto područje još 1996. godine rješenjem tadašnjeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu. Potom je još šest puta prošao isti postupak imenovanja, a posljednji je put, 31. siječnja prošle godine, rješenje o njegovu ponovnom imenovanju donio sadašnji predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.
U cijelom tom razdoblju Ručević je bezbroj puta izradio financijsko-knjigovodstvena vještačenja koja su sudovima bila smjernica, a često i temelj za donošenje presuda u predmetima gospodarskog kriminala. Usporedo s time, Ručević je od 2005. godine i mentor Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja te je od tada obučavao i mentorirao 14 osoba koje su postale stalni sudski vještaci.
*********************************************************
Komentar Boris Luksa

Točno, politika tu uopće nije primarna iako bi trebala jer radi se o POLITIČKOJ stranci a ne burzi rada, ljudi su zbog pripadnosti stranci ušli u krug privilegiranih bez obzira na sposobnosti i kvalifikaciju. Tako se stvorio krug vječnih glasača, koji se proširuje članovima obitelji, posebno motiviranih činjenicom da i njihovu djecu, kad završe školovanje čeka siguran posao. Time se krug zatvara, a ovi što hrpimice svakodnevno napuštaju zemlju ne narušavaju mir vladajućih jer smanjivanjem brojnosti pučanstva automatski se povećava prednost te stranke na izborima, obzirom da većina tih emigranata ne pripada povlaštenoj kasti i ne glasa za HDZ. Bude li potrebno, uvesti će se milion nekih jadnika da bi se stvorila potrebna masa od koje će naplaćivati, neovisno od nacionalne pripadnosti. Domoljublje je vlasti oduvijek predstavljalo samo znak prepoznavanja onih koji pod nacionalnim barjakom dijele plijen opljačkan od pripadnika vlastite nacije.

Nema komentara:

Objavi komentar