ponedjeljak, 18. studenoga 2019.

NI ORALI, NI KOPALI


ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

NI ORALI, NI KOPALI 128 birokrata koji od 1. siječnja prelaze iz Ureda državne uprave u Istarsku županiju imat će 30-35 POSTO VEĆE PLAĆE

 | Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Iz Ureda državne uprave u Županiju se trebalo prebaciti 163 djelatnika, ali ih se 35 odlučilo za mirovinu  GRACIN

Županijska uprava će tako od Nove godine imati 11 upravnih odjela, 23 odsjeka, tri službe i osam matičnih ureda, a s novoprimljenim djelatnicima broj zaposlenih povećat će se na 295 (dosad je u Županiji bilo 167 zaposlenih)

Od 1. siječnja Istarska županija će preuzeti 128 djelatnika ukinutog Ureda državne uprave, a oni će Županiju koštati ukupno 22,4 milijuna kuna godišnje, izvijestio je vijećnike Skupštine Istarske županije na jučerašnjoj sjednici župan Fabrizio Radin. Veći dio tog troška planira se naplatiti od države. Ured je u Istarskoj županiji inače imao 163 djelatnika, ali ih se 35 odlučilo za mirovinu, a njih 128 koji prelaze pod okrilje regionalne samouprave dolaze na 30-35 posto veću plaću nego što su je imali kao državni službenika
        Zbog preuzimanja djelatnika bivšeg Ureda državne uprave, mijenja se ustroj županijskih upravnih odjela. Tako će se ukinuti Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove čije će nadležnosti dijelom preuzeti novoosnovana županijska ustanova Regionalna koordinacija za europske programe i fondove, a dijelom ured župana. Osniva se novi Upravni odjel za upravu i imovinsko-pravne poslove u kojem će se zaposliti osamdesetak djelatnika bivšeg Ureda državne uprave, čija će nadležnost biti matični uredi, vođenje registra birača, osnivanje i registracija udruga, poslovi izvlaštenja i slično, a taj će odjel također voditi pisarnicu za cijelu županijsku upravu, te brinuti o čišćenju svih županijskih prostora i održavanju sredstava za rad.
Ostali će se djelatnici preuzeti od države zaposliti u druge županijske odjele, koji također dobivaju nove nadležnosti: Odjel za turizam bavit će se od Nove godine registracijom i kategorizacijom turističkih objekata, Odjel za gospodarstvo registracijom obrta, Odjel za obrazovanje dobiva i nadležnost za odobravanje uvjeta za početak rada dječjih vrtića i za izdavanje rješenja asistentima u nastavi, Odjel za zdravstvo preuzima skrb o hrvatskim braniteljima i za zdravstveno osiguranje neosiguranih osoba. Novina je i preimenovanje dosadašnjeg Odjela za kulturu u Upravni odjel za kulturu i zavičajnost.

Nema komentara:

Objavi komentar