ponedjeljak, 25. studenoga 2019.

VRHUNAC KRIZE


PLENKOVIĆ O ŠTRAJKU U ŠKOLAMA 'Očekujem da se ova stvar danas završi! Zašto mislim da je sve ispolitizirano? Pa to je očito...'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 25.11.2019. u 11:16

Zagreb, 211119.
Trg svetog Marka.
Sindikat hrvatskih ucitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim skolama Hrvatske odrzali su Prosvjed sutnje ispred Vlade RH.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX



Premijer Andrej Plenković komentirao je danas, među ostalim, štrajk učitelja koji traje više od mjesec dana, odnosno pregovore koje Vlada vodi sa sindikatima.
- Pravo na štrajk je jedno od prava koje naši građani u bilo kojem sektoru mogu i imaju pravo koristiti. S te strane ne vidim ništa neobično, što se tiče poruke o važnosti obrazovanja, ne samo da smo je čuli, nego je znamo - rekao je Plenković, dodavši da proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna, što je najviše u povijesti sredstava za obrazovanje i znanost.
Reforma nam treba za radna mjesta budućnosti. Dostojanstvo nastavnika apsolutno, poručio je premijer, javlja N1 Televizija.
- Ponavljam, dijalog je stalan, dijalog će biti i danas popodne, nakon prosvjeda. Apeliram na sindikate, na vođe sindikata, da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruku, jesmo. Jesmo li povećali plaće u dosadašnjem mandatu? Jesmo. Hoćemo li je povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li porasti plaća za 18,3 posto? Hoće - rekao je Plenković.
- Vodimo računa o tome, mislim da imamo rješenje. Rješenje ide za ciljem da nam djeca idu u školu, da nastavnici budu zadovoljni i da ova priča završi na način da svi možemo kazati da smo unaprijedili sustav - rekao je Plenković.
Upitan je i očekuje li ovaj tjedan završetak štrajka u školama. "Danas. Ja danas očekujem da se stvar završi", rekao je Plenković, piše N1.
Na pitanje zašto misli da je štrajk ispolitiziran, Plenković je rekao da je to očito.

Nema komentara:

Objavi komentar