četvrtak, 19. ožujka 2015.

TAJNOVITI TTIP KAPITALIZMA U PODMAKNULOJ FAZI RASPADA

Čemu tolika tajnost? Političari kažu da je interes za “čuvanje određenog stupnja diskrecije i povjerljivosti praktičan” jer su pregovori o Zoni slobodne trgovine dviju Amerika (FTAA) propali kada je radna verzija sporazuma, koji se tek oblikovao, bila objavljena.
Skeptici imaju drugu tezu - pregovarači žele udovoljiti najvećim željama međunarodnih korporacija, osobito kada su u pitanju genetski modificirani organizmi/GMO, privatizacija javnih i uslužnih djelatnosti, smanjenje prava radnika, smanjenje privatnosti i isključenje javnosti u odlučivanju.
Oponenti ne biraju riječi. Neki TTIP smatraju ‘gigantskim korakom prema podčinjavanju ljudi’ ili ‘djelom nadnacionalne grupacije koja sustavno radi na projektu stvaranja svjetske totalitarističke države’.
George Monbiot, nagrađivani kolumnist „The Guardiana“, napisao je: „Ovaj TTIP je frontalni napad na demokraciju. Bruxelles šuti o sporazumu koji će omogućiti grabežljivim kompanijama potkopati naše zakone, prava i nacionalni suverenitet.“
Ako sporazum, koji guraju moćne lobističke organizacije s obiju strana Atlantika stupi na snagu, označit će efektivni kraj mogućnosti formuliranja državnih politika u oblastima trgovine, zaštite potrošača i okoliša te financijske regulacije – i to pod prijetnjom drakonskih penalizacija za “neposlušne” države, ističe, u ozbiljnoj analizi, Le Monde Diplomatique
       ******************************************************************************************************
KOMENTAR OVOG BLOGA
RADI SE O KOŽI STVARALAČKIH MASA , KOJE ZNAJU NAJMANJE O TOME. 
KAMO LI DA SE OBRANE OD TOG NAJ UŽASNIJEG ROPSTVA U POVIJESTI.
KAO DA IH JOŠ SAMO SARKAZAM DRŽI NA NOGAMA - POMIŠLJU DA MOŽE BITI JOŠ GORE.
www.severinomajkus.com /blog 




Nema komentara:

Objavi komentar