subota, 14. ožujka 2015.

UZROCI I POSLJEDICE IZRABLJENOGA RADA

GUVERNER HRVATSKE NARODNE BANKE

VUJČIĆ ZA JUTARNJI: Bez devizne klauzule bila bi inflacija i devalvacija kao u SFRJ

  • Boris Vujčić
    Goran Šebelić / CROPIX
Objavljeno: prije 1 h i 22 min
'Jedino rješenje problema su reforme koje vode povećanju produktivnosti'
Guverner hrvatske centralne banke proteklih je tjedana bio pod pritiskom traženja rješenja za dužnike u švicarskim francima. Moglo bi se reći da je centralna banka pod njegovim vodstvom uspjela unijeti smirujuće tonove u pomalo hektičnu javnu raspravu koja se po tom pitanju vodila između raznih udruga i Vlade. Uz to, nakon posjeta predsjednika njemačkog IFO Instituta, koji priprema program za HDZ, a koji je govorio o potrebi deeurizacije Hrvatske, oživjeli su apeli za promjenu stabilne monetarne politike, za deprecijaciju ili čak devalvaciju. Istodobno, guverner je morao u lobističke akcije za što povoljnije zaduživanje Hrvatske u inozemstvu koje popularno nazivamo road showom. Ukratko, uobičajena gužva u životu Borisa Vujčića. Njoj još valja pridodati obilaske i izlaganja pred tijelima važnih međunarodnih institucija, ali i potpuno novo opće ekonomsko ozračje - novi program europskog monetarnog popuštanja zvanog quantitative easing.

         **************************************************************************
Komentar ovog bloga
Od kako je hrvatska nacionalistička ganga uvela svoju vladavinu nad ovim jadnim narodom devedesetih pomoću plaćene lažne dijaspore, lažnih glasača bez osobnih iskaznica i vatikanske unajmljene pastve u obliku njenog godišnjeg rentiranja poput sajmišne marve; da bi se što komotnije perušilo radno stvaralaštvo, trebalo je uvesti i novu papirnatu valutu Kune u obliku njene precijenjene ekonomske vrijednosti od nekih 30%, koja je jedna od stabilnije umjetne  regulative te velike pljačke sve do danas; te zbog koje se upravo sada  zatiču desetine tisuća tih domoljubnih vragova pred stečajnim beskućništvom, uzrokovanim ne paritetnom vrijednošću u odnosu prema stranom švicarskom franku.
Prizemljeni, gaženi i vrijeđani, također poručiti našem nadmenom guverneru Vučiću da  „ima još jedna knjiga“- Marksov Kapital – ako mu ne bi bila zakašnjela  ?!
www.severinomajkus.com/blog


Nema komentara:

Objavi komentar