subota, 28. studenoga 2015.

REVOLUCIJA ILI DRUŠTVENA INVOLUCIJA

Čovječanstvo koje se milenijima kalilo u svome klasnom kalupu, kakvim se ono zatiče u 21. stoljeću, kojeg J.Varufakis oslikava bogatim izričajem u svome epohalnom djelu „ Što sam rekao kćeri o EKONOMIJI“, nalazi se na samom vrhu špice daljnjeg opstanka.
Procjena koja se temelji na trima monoteističkim religijama – judaizma, kršćanstva i islama, lako je na njima zaključiti da mi ljudi posjedujemo veoma visoko mišljenje o sebi, da smo stvoreni kao slika i prilika Boga, savršeni i jedinstveni. Da smo zemaljski polubogovi - jedina biološka vrsta sa darom zdravog razuma, te da raspolažemo potpunim umijećem prilagođavanja okoline vlastitim htijenjima, umjesto da se ponašamo suprotno, na što nas upućuje ponašanje svih ostalih bioloških vrsta.
 Mi ljudi, po tome, ispadamo iznimka. Odnosno, veoma smo nalik virusu Ebole koji se ponaša poput nas, jer izjedamo vlastito okruženje od kojeg smo pronikli. Postajemo  sluge strojeva umjesto da oni služe nama, što dovodi planet Zemlju u vlastitu orbitu ekološke propasti.


www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar