srijeda, 4. studenoga 2015.

9 GODINA HRVATSKOG BESRAMLJA

NAJSKUPLJA CESTA U POVIJESTI HRVATSKE CESTOGRADNJE Kilometar autoceste kroz turopoljsku ravan koštao nas je 20 milijuna eura!

  • Boris Kovačev / CROPIX
Objavljeno: prije 1 h i 32 min
Nakon 9 godina gradnje u promet je puštena 11 kilometara duga dionica autoceste Zagreb - Sisak od Jakuševca do Velike Gorice
Premijer Zoran Milanović jučer je nakon devet godina gradnje u promet pustio najskuplju dionicu autoceste u povijesti hrvatske cestogradnje. Gradnja 10,9 kilometara od Velike Gorice do Jakuševca na autocesti Zagreb - Sisak stoji nevjerojatnih 1,645 milijardi kuna, odnosno 150,9 milijuna kuna po kilometru ili 20 milijuna eura! Iako je riječ o najskupljim sagrađenim kilometrima, na tom dijelu autoceste neće se naplaćivati cestarina.

Plan je bio da radovi budu završeni 2009. godine no potrajalo je do jučerašnjeg dana. Ugovore sa izvođačima sklopila je nekadašnja uprava Hrvatskih autocesta a sve pod paskom tadašnjeg ministra Božidara Kalmete. Iako je sadašnja uprava HAC-a ugovore ocijenila lošim procjenjeno je da bi još veća šteta nastala ukoliko bi se oni raskinuli.
Ova dionica dio je autoceste Zagreb - Sisak a radovi su svečano otvoreno 2006. godine u nazočnosti tadašnjeg premijera Ive Sanadera.
     **************************************************************************
Nije stoga čudno što se pilitički svijet životinja toliko grebe pandžama, zubima, rogovima i kopitima, da bi opstao na vlasti ! 
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar