ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

KLASNI HASIDIZAM

HASIDIZAM IZNUTRA

DVIJE SESTRE UBILE SE JEDNA ZA DRUGOM Nakon što su izašle iz najmističnije židovske sekte, roditelji su ih izbacili iz kuće, a one su završile u ludnici

  • Facebook
Objavljeno: prije 19 min
Sarah Suri Mayer (31) oduzela si je život u obiteljskom domu u Brooklynu u nedjelju poslijepodne, a njezino beživotno tijelo pronašli su roditelji.
Nakon što je neko vrijeme provela u psihijatrijskoj bolnici, navodno se otrovala velikom dozom tableta, iako neki navode da smrt bila posljedica vješanja.
Točan uzrok smrti pokazat će autopsija modificirana u skladu s hasidizmom, vjerskim mističkim pokretom Židova.
Njezini roditelji 20. srpnja ove godine izgubili su i mlađu kći. Hasidska židovka Faigy Mayer (29) bacila se iz kafića 230 Fifth Rooftop s 20. kata nebodera na Manhattanu.
Hasidsku zajednicu napustila je pet godina prije nego li je počinila samoubojstvo.
Izvor blizak obitelji kazao je kako je Faigy patila od poremećaja osobnosti s elementima paranoje, a druga dijagnoza je bila bipolaran poremećaj zbog čega je uzimala lijekove.
- Njezina smrt bila je šok, no ne i iznenađenje - kazala je njezina rođakinja Finette Lerman-Russak te napomenula kako je bilo jednostavnije govoriti ljudima da se ubila zbog razdvajanja sa hasidskim korijenima, nego otkriti kako se godinama borila s mentalnom bolešću.
**********************************************************************************
"KAD ĆE ŽIDOVI POSTATI LJUDI?"     Ana Frank
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar