nedjelja, 15. studenoga 2015.

PLJAČKA IZ STOLJETNE BUDUČNOSTI

PLJAČKA STOLJEĆA Pavić dužan 1,8 milijardi, kupio Net.hr portal, a Butkoviću daje 70 tisuća kuna mjesečno!

PREMA službenom dokumentu Financijske agencije (FINA), ukupan iznos prijavljenih tražbina prema prijavama vjerovnika u predstečajnoj nagodbi Europapress Holdinga iznosi 1.984.975.472,83 kuna. U svojim financijskim izvještajima EPH je iskazao ukupan iznos dugovanja prema svim vjerovnicima 1.778.859.748,37  kuna. Ostatak od dvjestotinjak milijuna odnosi se velikim dijelom na one koji još uvijek nemaju pravomoćnu sudsku presudu protiv EPH pa ne mogu ni iskazati svoja potraživanja. 
Najveće tražbine imaju vjerovnici iz samog Europapress Holdinga odnosno tvrtke kćeri pa tako 4 Media EPH potražuje od EPH-a 396,17 milijuna kuna, EPH Medija 383,3 milijuna, EPH Magazini 361,2 milijuna kuna, Gloria grupa 238,77 milijuna kuna te Media Nexus, s potraživanjem od gotovo 204 milijuna kuna. Sve su te tvrtke također su u postupku predstečajne nagodbe a riječ je o jamstvima na kredite. Banke potražuju 416,2 milijuna kuna. 
No, stoji li teza Jutarnjeg lista da je njihova tvrtka dužna samo bankama? Koliko su zapravo dužni državi, a koliko ostalim dobavljačima, vlastitim novinarima i osobama koji imaju pravomoćna sudska rješenja pročitajte u nastavku. Zanimalo nas je i kako je moguće da se ovakvom dužniku omogućuje kupovina konkurentskih tvrtki.
*************************************************************************************************************
Komentar ovog bloga
Po bivšem ministru financija:
"Ovo će se stišati", što po njemu znači da neće biti nikada naplačeno, odnosno, SVE ČE TO NAROD NAPLAČIVATI, ovim i budučim pokojenjima.
Važno je samo da se karavana pljačke i dalje kotrlja na svojim polomljenim kolijesima, DANAS !

www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar