srijeda, 18. studenoga 2015.

NE ZAOBILAZNI BALKAN

POTJERA U SARAJEVU Automatskim oružjem ubio dvojicu vojnika, trećeg ranio, pucao i prema busu: 'Vjerujemo da je napadač pripadnik vehabijskog pokreta'

  • Ilustracija
    V.M.Tauber
Objavljeno: prije 1 h i 36 min
U sarajevskom naselju Rajlovcu u srijedu navečer došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe.

U sarajevskoj su policiji potvrdili da ima i ozlijeđenih, ali nisu precizirali broj.
Kako piše Dnevni avaz , policiji je zločin prijavljen u 19:35, a odmah je na mjesto događaja, kladionicu u neposrednoj blizini vojarne, upućen veći broj policijskih patrola.
Napadač je u bijegu, a televizija N1 javlja da su obje ubijene osobe pripadnici Oružanih snaga BiH.
Portal Klix.ba javlja da je ozlijeđena jedna osoba, također vojnik. Reporteri ovog portala s terena izvještavaju da je napadač ušao u kladionicu 5+ koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 te je otvorio vatru iz automatskog oružja.
Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i prema autobusu koji se u tom trenutku nalazio u blizini.
Dnevni avaz je objavio i identitet navodnog napadača za kojega navodi da je poznat kao 'momak na lošem glasu'.
Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić izjavio je kako zasad nema potvrdu o motivima ovog zločina.
'Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije. Indikativno je što su dvojica, što je to bilo na ulaznim vratima. Za sada ne možemo reći da je riječ o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršitelje i utvrdili činjenice, nećemo se moći odrediti u tom pravcu', rekao je Stanić Dnevnom avazu. On je potvrdio da je jedan ubijeni vojnik Bošnjak, a drugi Srbin, a za ubojicu je rekao da se vjeruje kako je pripadnik vehabijskog pokreta.

Nema komentara:

Objavi komentar