subota, 20. kolovoza 2016.

ČASNA SESTRA SOTONIZIRANO SREDNJE VJEKOVNOG BALKANIZMA 2


Zagreb, 230516.
Hrvatska udruga poslovnih zena KRUG obiljezila je, u hotelu Double Tree By Hilton, Svjetski dan poduzetnica dodjelom godisnjih nagrada najuspjesnijim poduzetnicama.
Na fotografiji: ministrica .
Foto: / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

Bernardica Juretić


Ako Ministarstvo socijalne politike u sljedećih osam dana ne osigura službena vozila za centre za posebna skrbništva u Zagrebu i Osijeku, a time i zakonski zagarantiranu pravnu pomoć djeci i invalidima, o nastaloj situaciji bit će obaviještena Europska komisija, Europski sud za ljudska prava i Ustavni sud RH.
Ravnateljica Centra Karolina Šestak takav je dopis jučer uputila Ministarstvu socijalne politike jer, kaže, nakon niza neistina koje su čelnici tog Ministarstva iznijeli zadnjih dana ne vidi drugi izlaz.
Vrhunac je bila jučerašnja izjava ministrice Bernardice Juretić uoči sjednice Vlade, tijekom koje je poručila da bi ona, ako su u pitanju djeca, “i pješice otišla da dođe na ročište”.

Populizam

 - To je sramotan i opasan populizam. Ministrica, koja i za put od kuće do posla koristi službeni auto i vozača, poručuje odvjetnicima, koji zastupaju djecu i invalide na području od po pet županija, da idu pješice? Kako bi točno ona pješice iz Zagreba došla na ročište u 8 sati u Koprivnicu, u 11 sati bila u Čakovcu, a u 13.30 u Ivancu, što je jedan naš konkretni radni dan - pita ravnateljica Šestak.

Nema komentara:

Objavi komentar