subota, 13. kolovoza 2016.

SA BALKANIJE NIŠTA NOVOG

POZIV IZ MORHA

SLAVONCI POZVANI PO RATNI RASPORED Županjac u šoku: Supruga predlaže da se pakiramo za Njemačku

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 12.08.2016. u 08:00
Vukovar, 310709.
Greskom su mi kod rodjenja upisali bosansko-hercegovacko drzavljanstvo, iako sam rodjen u Vukovaru. Prijete mi ponistavanjem maticnog broja i oduzimanjem svih dokumenata i prava stecenih rodjenjem u Hrvatskoj, a u BiH tvrde da nisam njihov drzavljanin. Bojim se da cu uskoro postati covjek bez identiteta.
Svoje ce strahove zbog problema s administracijom ukratko iznijeti 25-godisnji Vukovarac Mirko Bijelic kojemu je Policijska postaja Vukovar nedavno ponistila maticni broj gradjana, a prethodno donijela i rjesenje o ponistavanju osobne iskaznice i putovnice. U obrazlozenju stoji kako Bijelic u Knjigu drzavljana RH nije upisan kao hrvatski, nego kao drzavljanin BiH, pa mu je domovnica, kao osnov za izdavanje svih drugih dokumenata, izdana pogreskom maticara. Na fotografiji Mirko Bijelic i Vojna knjizica RH.
Foto: Damir Glibusic / CROPIX
Arhiva / CROPIX

Ilustracija

Tridesetogodišnji Županjac ostao je zatečen i neugodno iznenađen kada mu je prije nekoliko dana stigao poziv iz Ministarstva obrane, Područnog odsjeka za poslove obrane Vukovar, da se javi u Ured državne uprave 'radi priopćavanja ratnog rasporeda u postrojbu OSRH', piše Glas Slavonije.

Nema komentara:

Objavi komentar