utorak, 16. kolovoza 2016.

GLOBALNA AVET ERDOGANIJE KRUŽI NAD CIVILIZACIJOM


Njemačka Tursku smatra pomagačicom islamističkih terorista

    AUTOR: 
    • Hina
  •  OBJAVLJENO: 
  • 16.08.2016. u 14:19




Turkish President Tayyip Erdogan attends an interview with Reuters at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, July 21, 2016. REUTERS/Umit Bektas
REUTERS




Njemačka vlada gleda na Tursku kao na platformu za podršku islamističkim i terorističkim skupinama s Bliskog istoka, proizlazi iz povjerljivog dokumenta vlade kojeg je objavio javni servis ARD u utorak.
 "Suradnja s islamističkim i terorističkim organizacijama na Bliskom i Srednjem Istoku je već više godina svjesna smjernica turske vanjske politike koju predsjednikRecep Tayyip Erdogan svjesno podržava", stoji u dokumentu Savezne vlade koji počiva na informacijama dobivenim od Njemačke obavještajne službe (BND).
"Brojne izjave solidarnosti i konkretni činovi pomoći egipatskoj Muslimanskoj braći, Hamasu kao i brojnim oružanim islamističkim skupinama u Siriji koji dolaze od strane vladajuće stranke AKP i njezinog predsjednika Erdogana, podvlače ideološku naklonost prema Muslimanskoj braći", stoji u odgovoru zastupničkom klubu stranke Ljevica u Bundestagu koji je od vlade tražio izjašnjenje o politici prema Turskoj.
Njemačka vlada u ovom dokumentu po prvi put vlast predsjednika Erdogana direktno dovodi u blisku vezu s jednom terorističkom organizacijom poput Hamasa koji se u Europskoj uniji kao takav vodi od 2003.
"Kao posljedica postupne islamizacije turske unutarnje i vanjske politike, posebice nakon izbora 2011., Turska se razvila u platformu za djelovanje islamističkih grupa na Bliskom i Srednjem Istoku", stoji u vladinom povjerljivom dokumentu.
************************************************
Komentar ovog bloga 
Kasno Njemačkom Kapitalu, da bi se distancirao od   apokaliptičke uloge, koju svjetski krupni kapital provodi nad čovječanstvom već drugo stoljeće.
www.severinomajkus.com
       ***************
"Kapitalizmu nema gornje granice pohlepe, ni donje bijede."       Bulić 

Nema komentara:

Objavi komentar