utorak, 30. kolovoza 2016.

POLEMIKE



Josip Azemić
da MILIĆU...I JOŠ GORE ZEMLJA JE UŠLA U VLAST KRETENSKIH I GLUPIH POLITIČARA KOJI ĆE IZAZVATI SVOJIM NEZNANJEM KATAKLIZMU U KOJOJ ĆE POGINUTI NA STOTINE MILIJUNA NEVINE RAJE MA ONDA VULKANI,TSUNAMIJI I POTRESI NEK ODRADE SVOJE...PITAM SE PITAM TKO JE VEĆE ZLO OVOG SVIJETA -PRIRODA ILI LJUDI-VLASTODRŠCI..U DEMOKRETSKOM KAPITALIZMU. NEK MI SE JAVI NETKO TKO MOŽE OBJASNITI DEMOKRACIJU U KAPITALIZMU
******
Da Azemoviću… i još gore od toga. Kapitalizam je ušao u svoju naj višu razvojnu fazu karakterističnu po svojoj a
psolutnoj ,globalno ekonomskoj tiraniji, nezabilježenoj iz cjelokupne civilizaciske epohe.Njegova politička demokracija prati ga uzastopno kao takvog svojim apsolutnim blefom, koji također nije zabilježen od praiskonskog čovjeka do ovih dana. Rezultati toga pršte diljem planete također nevidljih posljedica, koje prouzrukuju svjetski ratovi, ekonomske krize, masovna nezaposlenost, veliki skitnički egzodusi, masovna ubojstva i samouboistva .
Iznad svega toga, nikada još nije postojalo jedno slično odstojanje između tehnološkog načina ekonomske proizvodnje i njene društvene razmjene.
A Čovjek koji to sve stvara i uzrokuje, nikada još nije bio u toj mjeri u vlastitoj zagubljenosti, fizički, psihički i kulturološki degradiran.
Otuđen od vlastitog proizvoda, otuđen je i od sebe samog , od svoje okoline.
Od vas i mene .
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar