ponedjeljak, 24. rujna 2018.

DRŽAVNIČKA DRSKOST BEZ PRESEDANA

NEPRIMJERENA PORUKA PREMIJERA

BELJAK I HSS OGORČENI ZBOG PLENKOVIĆA 'Ovo je možda njegova najskandaloznija izjava do sada!'

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 24.09.2018. u 12:05
Zagreb, 230818.
Banski dvori, Trg Sv Marka.
Primanje za sudionike Konferencije veleposlanika i generalnih konzula.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Andrej Plenković tijekom primanja za sudionike Konferencije veleposlanika i generalnih konzula u Banskim dvorima


HSS je u ponedjeljak ocijenio da je izjava premijera Andreja Plenkovića o nižoj cijeni rada u Hrvatskoj kao svojevrsnoj prednosti za strana ulaganja "možda najskandaloznija do sada", ustvrdivši da u Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog korupcije i korumpiranog sudstva, katastrofalne porezne politike i loših propisa i da su Plenković i HDZ osnovni razlog izostanka stranih investicija.
"Izjava predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kako male plaće radnika u Hrvatskoj trebaju biti stimulans za strane ulagače, možda je i najskandaloznija do sada," stoji u priopćenju kojim HSS, kako navodi, reagira na izjavu u kojoj Plenković poziva strane investitore da ulažu u Hrvatsku jer su Hrvati jeftinija radna snaga nego radnici u Europskoj uniji.
U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog katastrofalne porezne politike, zbog korupcije na svim razinama, zbog anarhičnog i kontradiktornog zakonodavstva i “milijun” suludih parafiskalnih nameta, poručuje HSS.
"U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog HDZ-a i Andreja Plenkovića koji ga trenutačno vodi, a upravo su oni prvi pokrovitelji svega navedenog, posebice lopovluka i korupcije. Cijena rada, pored svega navedenoga, sigurno neće potaknuti strana ulaganja. Uostalom, neće strani investitori u Hrvatskoj ulagati zbog ljubavi prema našoj zemlji već zato kako bi na nama (stranim robovima) zaradili", smatra HSS.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu u Osijeku kako se Vladina politika bazira na "trokutu", koji se sastoji od fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija, poručivši kako se strukturne reforme provode i kako ne treba nasjedati na priče da reformi nema. Naveo je i kako je trošak rada u Hrvatskoj niži od prosjeka u EU. Sat rada u Hrvatskoj je dva i pol puta niži od prosjeka u EU, a 3,2 puta niži nego u Njemačkoj, što  investitori gledaju. Naš je cilj da nam plaće budu više, ali trenutno, to je ako ulagač bira, svojevrsna komparativna prednost, ustvrdio je premijer

Nema komentara:

Objavi komentar