četvrtak, 20. rujna 2018.

SVETA MRŽNJA

'DA ŽUPANIJA GRADI SPORTSKU DVORANU U MOJOJ OPĆINI DOZNAO SAM S CRKVENOG RAZGLASA!' Dugoočekivani projekt posvađao načelnika općine i HDZ-ovog župana

    AUTOR: 
    • Mario Pušić
  •  OBJAVLJENO: 
  • 20.09.2018. u 17:21

lijevo: Damir Mateljan; desno: Damir Jelić


Otkad se prije 15 godina odcijepila od tradicionalno HDZ-ova Žakanja, Kamanje je najmlađa i najmanja općina Karlovačke županije koju od osnutka vodi SDP-ovDamir Mateljan (u međuvremenu i saborski zastupnik) u kojoj žive mirni i gospodarski vrlo agilni ljudi.
No, u nedjelju su se tamo prilično uzburkali duhovi, i to zbog vijesti kojoj je zapravo teško pronaći manu - da će se uskoro početi graditi njihova prva sportska dvorana. Informaciju je prvi objavio mjesni župnik Stjepan Jakov, i to župljanima nakon nedjeljne mise. Njegove riječi u “izravnom prijenosu” preko crkvenog razglasa čuo je načelnik Damir Mateljan i to zato što stanuje tik do crkve. Čini se da je to shvatio kao zavjeru mrske stranke protiv svoje općine, dalo bi se lako zaključiti po žestini otvorenog pisma koje je odmah poslao županu Damiru Jeliću (HDZ) pitajući ga: “Tko je tu lud?” i nazivajući ga provincijskim diktatorom. Kaže da “ne ide na mise, ali zbog razglasa čuje kad ima volju” pa je tako čuo kad je “domaći župnik objavio nazočnim vjernicima da će Županija s “lokalnim biznismenom iz Beča graditi školsku sportsku dvoranu u Kamanju”, nazivajući to najbizarnijim što mu se dogodilo u političkoj karijeri.

Nema komentara:

Objavi komentar