četvrtak, 20. rujna 2018.

POMODNA MRŽNJA

Vrati li se nacizam, nitko neće biti pošteđen DOGAĐA NAM SE HIPSTER FAŠIZAM - MRŽNJA JE POSTALA MODA!


Danas se, kao u Italiji, događa tzv. hipster fašizam. Vrlo komforna zajednica mladih ljudi okreće se netoleranciji i mržnji. To su jako opasne stvari * Viscontijev film "Sumrak bogova" bavio se elitnom njemačkom porodicom koja je mislila da će nadživjeti Hitlerov populizam i kaos koji je uslijedio, no to se nije dogodilo. Obrazac je to za naše moderno vrijeme u kojem korporacije tuku radničku klasu, uvjerene da će vječno opstati, no kada dođe do ekstrema kao što je nacizam, pitanje je tko je tu pošteđen
Kad bi svijet bio jednostavno uređen, crno-bijeli, kad bi bila jasno prepoznatljiva granica između dobra i zla, ljepote i ružnoće, stvaralačkog i rušiteljskog, čistog i prljavog, svijet dobra jasno bi bio odvojen od zla. Ali, kaos je prirodno stanište čovjeka, rat je prirodno stanje, a svaki je čovjek rođen da regulira svijet u skladu sa svojom savješću.
Ovim riječima najavljuje se sutrašnja premijera predstave "Sumrak bogova" nastale prema istoimenom kultnom filmu Luchina Viscontija u SNG-u Maribor, čiju režiju potpisuje pulski zet, redatelj Dalibor Matanić.

Nema komentara:

Objavi komentar