petak, 1. svibnja 2015.

PAROLE KAO NEMOČ JEDNOG ANAKRONOG DRUŠTVA

ZA SPAS INDUSTRIJE

VELIKI PROSVJED U SISKU 'Puzao sam u blatu 1. 5. 1995. kod Jasenovca. Bilo me je strah. Sada je puno teže'

  • Boris Kovacev / CROPIX
Autor: Mate Piškor
Objavljeno: prije 2 h i 29 min
Organizatori sisačkog prosvjeda očekuju da će im se na središnjem skupu priključiti i veći broj građana, posebno nazaposleni, oni na minimalcu i oni koji za svoj rad ne primaju plaću.
SISAK -

Glavna je da zbog gospodarske politike koja je ravna veleizdaji ovoj Vladi nije mjesto u Banskim dvorima nego u Remetincu, te da je dosta bilo ovakvih mirnih prosvjeda, da se radnici kojih je sve manje i građani koji žive sve teže za bolje sutra, za promjenu nesposobne vlasti mogu izboriti samo na ulici, iskazivanjem građanskog neposluha.
Oštre poruke Vladi i svim političarima u Hrvatske upućene su u petak, na praznik rada, iz Siska, sa središnjeg prosvjednog sindikalnog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja održanog pod gleslom za spas industje i radnih mjesta.
      ***************************************************************************************************
Komentarovog bloga 
Parole, parole !
Poput napuklog zvona-njihov se anakroni odjek širi globalom kao vapaj vlastite nemoći, umjesto da se njene nadmoćne stvaralačke  snage napokon, i za sva vremena, ujedine u svoje ekonomsko i političko tijelo, u svrhu potpunog preuzimanja svih sredstava proizvodnje u vlastite ruke.
Da time proglase kraj milenijskih klasnih podjela na posjednike i ne posjednike, njihovog upravljačkog organa Države, svih njenih krakova prisile, jačeg nad nemoćnijim ljudskim bićem, i povrat općoj iskonskoj suradnji u suvremenom visokom stupnju ekonomske proizvodnje, jednog civilizacijskog društva – dostojnog samog sebe.  

Nema komentara:

Objavi komentar