srijeda, 20. svibnja 2015.

PRELOMNA VREMENA VELIKH POVIJESNIH POŠASTI

APEL LOVCA NA NACISTE

SIMON WIESENTHAL MILANOVIĆU 'Ukinite mirovine ustašama, poštedite Hrvatsku sramote!'

  • Srdjan Vrancic / CROPIX
Objavljeno: 19.05.2015
Organizacija koja se bori protiv antisemitizma The Simon Wiesenthal Centar iz Jeruzalema poslala je apel hrvatskoj Vladi da ukine mirovine koje dobivaju ustaše sve od nezavisnosti države.
U pismu koje je jučer poslao izraelski povjesničar i lovac na naciste Efraim Zuroff, napominje se kako ustaše dobivaju mirovine još od jeseni 1993. godine, te da takva politika nagrađuje ljude koji su počinili brojne zločine protiv civila.
U pismu premijeru Zoranu Milanoviću Zuroff piše:
- S obzirom na stravične ratne zločine koje su Ustaše počinile u NDH, vjerujemo kako se takva politika kosi načelima Republike Hrvatske kao što je i strašna uvreda žrtvama ustaša, njihovim obiteljima i svim Hrvatima koji imaju imalo morala.
- Stoga vas pozivamo da poduzmete odgovarajuće mjere i promijenite politiku isplaćivanja mirovina ustašama što prije je moguće te poštedite Hrvatsku sramote zbog nagrađivanja onih koji su bili među najgorim i najokrutnijim počiniteljima zločina tijekom Drugog svjetskog rata.

    **************************************************************************************************
Kao što je car Constantin u 4. stoljeću počinio državnički udar na jednu od najvećih revolucija u povijesti klasne civilizacije  rano kršćanskog rađanja ideala ukinuća privatnog vlasništva, preveslavši ih u državnike institucije koje će uskoro zavladati kao jedna od najtamnije povijesne ere srednjevjekovno velikih posjeda ugrabljenih i međusobno raskomadanim ulova između vladajuće Vlastele i Katoličke hijerarhije.
Gotovo identičnu reprizu predstavlja, u toku Prvog svjetskog rata Lenjin, koji, umjesto da se kao marksist ujedini sa Njemačkim Spartakovcima u njihovoj pripremi socijalističke revolucije protiv već dotučenog Njemačkog Junkerstva, jedan novi-sračunati Lenjin odjednom grabi svoju jedinstvenu šansu potpisnicom zloglasnog Brest-Litovskog sporazuma, gdje ga Njemački kapital postavlja, kao novog don Kijota, na čelo socijalističke revolucije u tadašnjoj srednjevjekovnoj Rusiji, gdje još nema ni traga njenoj pokretačkoj snazi radničke klase; i to sve za uzvrat da bi se potpisao onaj bezuvjetni mir sa jednom već posve dotučenom europskom aždajom krupnog kapitala na svojoj samrti.
Na mjesto njenog Rekvijema- Socijaldemokratski pogrebnici donose raskasapljena tijela Spartakovaca.
U „Sovjetskoj“ Rusiji ubrzo dolazi do kostantinovske revizije znanstvenog socijalizma Marxa, prerađujući ga Trečom internacionalom u puki Staljinizam nacionalističke kaste, koja prigrabljuje sebi jedno od najvećih posjeda uopće-državničkog; što prevazilazi ne samo po vlasničkoj kvantiteti srednjevjekovne vlastele i kršćansku hijerarhiju zajedno, već i po kvantitativnom obimu društvenih tortura na kojima se zasnivaju slične tektonike društvenih pošasti.
Povijest iz koje se ne poluči lekcija - dolazi na ponavljanje.


www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar