subota, 16. svibnja 2015.

S JEDNIM UDARCOM NA TRI MUŠICE

ANALIZA JUTARNJEG LISTA

ŠTO ĆE ZNAČITI PROMJENE U IZBORNOM ZAKONU Kraj političke karijere za Tomašić, Josipovića i Holy?

  • Ivo Josipović, Ruža Tomašić i Mirela Holy
Autor: Ivanka Toma
Objavljeno: prije 1 h i 42 min
Premda je izmjene Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor inicirao SDP, čini se da je u toj stranci malo onih koji su zadovoljni s time što su napravili. Nezadovoljan je, očekivano i HDZ
Nekoliko novosti u Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor iz veljače ove godine moglo bi biti pogubno za ORaH Mirele Holy, Hrvatsku konzervativnu strankuRuže Tomašić, stranku Naprijed Hrvatska koju tek treba osnovati bivši predsjednikIvo Josipović, te druge manje stranke koje građani percipiraju isključivo kroz osobu koja im je na čelu. Zakonska pravila koja će vrijediti za nadolazeće izbore ukinula su nositelja lista što znači da ime Mirele Holy, Ruže Tomašić ili Ive Josipovića neće biti istaknuto na listićima u svim izbornim jedinicama, nego samo u onima gdje će se kandidirati. Većini birača zbog toga će njihove stranke biti neprepoznatljive, i neće im dati glas. Jedini je tome doskočio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je stranku nazvao po sebi tako da će biračima u cijeloj Hrvatskoj, kada vide listu kandidata stranke “Bandić Milan 365”, biti jasno o kome se radi.
     *******************************************************************************************************
Još od kako se Lenjin pojavio svojim machiaveskim  tezama da su u „interesu revolucije“ dozvoljena sva sredstva - dvadeset stoljetna „ljevica“ popela se tada na sam vrh vladarske manije, kaje će zatim povući sobom svu okorjelu reakciju tadašnje Europe: nacifašizam, staljinizam, polpotizam, titoizam, Kim jong unizam, i svu njihovu socijaldemokratsko-reformističko na-rođenu dječurliju, do našeg „dragog hrvatskog vođe“ Milanovića.
Svi su oni ipak „svoje gore list“ sve dok god se u njihovim dolinskim baruštinama ne pojave društveni vihori koji će ih pomesti u njihov zajednički kutak: neprikosnovenih državnika kao debelokožnih upravljača i vjernih psina- zaštitnika privatno-osvajačkih pljački krupnog Kapitala.

www.severinomajkus.com

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar