nedjelja, 16. kolovoza 2015.

LUMPEN PROLETARIJAT NA HRVATSKIM ULICAMA

TOZ U STEČAJU

NEKAD SLAVNA TVORNICA SUTRA ĆE OTPUSTITI SVE RADNIKE 'Imali smo bazen i kuglanu, dobivali 13. plaću, viškove i regrese... Sada idemo na cestu'

  • Bruno Konjević/CROPIX
Objavljeno: prije 3 h i 28 min
Školska godina je pred vratima i trgovine su naručile olovke, tuševe, flomastere, bojice. Narudžbe će se odraditi, a sljedeće godine, tko zna...
Nakon punih 78 godina, Tvornica olovaka Zagreb (TOZ) Penkala sutra će formalno otpustiti sve radnike. Neki od njih pokupit će svoje stvari i zadnji put proći kroz hodnik tvornice: pogledati pomalo tužni tvornički dućan, mahnuti portiru i izaći iz kruga Penkale. Bit će to za njih kraj jednog razdoblja, no za tvornicu možda još ima nade.
     ***********************************************************************************
Dali je netko od vas glasao za HDZ ili SDP .
I dali je netko od vas sačinjavao onu gomilu kriještavih grla od 50 tisuća, koji su se okupljali na fašističkim koncertima Thompsona, dok se, ne samo ni jedan od vas nije oglasio na 125.godišnji De Leonov "Krik" Socialist Industrial Uniona: 
" Dosta nam je vaših 'reformi' ! Moralnih mediokritetsko i djetinjih aspiracija malograđanskih pokreta, koji kucaju na vrata svakom čovjeku sa zahtjevom da budu riješeni."
 Ako se tome nije oglasio ni sam Tsipras, kojem su grčke proivođačke mase dale nadvečinsku punomoć da ih povede u vlastitu političku partiju rada, i u sindikalno udruženje na njihovom radnom mjestu, onda to sa sigurno niste učinili ni vi, čime ste danas izbacli same sebe sa vaših proizvodnih hala na ulicu hrvatskog lumpen proleterijata.
Povijest vas zbog toga ,možda neće optužiti, a niti sažaljevati!
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar