četvrtak, 6. kolovoza 2015.

VOJNA MAHNITANJA U CENTRU ZAGREBA

UNIŠTENE CESTE

FOTO: STANARI BIJESNI NAKON MIMOHODA 'Vojska nam je ostavila valovite ceste, šteta je milijunska, a cijeli popravak ćemo plaćati iz vlastitog džepa!'

  • Ronald Gorsic / CROPIX
  • Niko Goga/CROPIX
(1/2)
Objavljeno: prije 1 h i 16 min
Stanari su ogorčeni i tvrde kako nije u redu da porezni obveznici na kraju plaćaju popravak koji nije nimalo jeftin
Tijekom održavanja vojnog mimohoda u utorak, čak i do 40 tona teški tenkovi vozili su se gradskim prometnicama i oštetili ih. Prema prvim neslužbenim procjenama, obnova će koštati nekoliko milijuna kuna.
Nastale štete nisu posvuda jednake: najviše su stradale ulice na kojima je asfalt davno postavljen, poput Držićeve. Tijekom jučerašnjeg dana radnici su postavljali novi asfalt na potezu od raskrižja s Vukovarskom do prvog semafora, u duljini jednog kilometra. Radnici su nam rekli kako je asfalt bio star i otprije se znalo da će na mimohodu biti posve uništen. Najbolja je situacija u Vukovarskoj ulici, koja je prije četiri godine asfaltirana i na kojoj su oštećenja zapravo najmanja, dok su na Slavonskoj jasno vidljive ogrebotine, a uz to je cesta puna udubljenja.
Građevinski vještak Žarko Željko kaže kako je jasno vidljivo da je gornji sloj asfalta oštećen pa će na prometnicama biti potrebno skinuti šest do osam centimetara asfalta.
- Problem je što su neke prometnice nakon prolaska mimohoda postale valovite. Za automobile nije jako opasno, ali za motoriste jest i to bi trebalo hitno urediti. U Slavonskoj ulici je to najpotrebnije - ističe Željko.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Da bi se militarističke strasti podmirile bilo je nužno uznemiravati stanovništvo i razoriti ulice zagrebačkog centra, zašto je sposobno samo jedno naglavo društvo, i stotine milijuna prisvojenih od izgladnijelih masa.

Nema komentara:

Objavi komentar