nedjelja, 2. kolovoza 2015.

TKO JE PRAVI HRVATINA

PIŠE VLADO VURUŠIĆ

KOMENTAR JUTARNJEG Raskol ‘tko je pravi, a tko krivi Hrvat’ ne može sretno završiti

  • CROPIX
Objavljeno: prije 2 h i 36 min
Došlo je do toga da se poginulima u akciji Oluja te svima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu ni cvijeće neće polagati zajedno. Predsjednica i premijer položit će vijence odvojeno, u dvjema različitim ceremonijama
Nije povijest za Hrvate. Ona njima služi u predizborno-političke svrhe. I svi događaji su toliko svježi da je ulazak partizana u Zagreb urezan u pamćenje kao i nedavne utakmice Dinama i Hajduka s norveškim klubovima. Daj im malo povijesti, kakvu obljetnicu i odmah će naći tmu i tmušu ne prebolnih ideoloških, političkih, stranačkih i naprosto zlobnih razloga za podmetanja i natezanja. Teško se sjetiti nekog važnog datuma iz novije hrvatske povijesti na kojem se ne slamamo, ne svađamo i dnevnopolitički razračunavamo kao da se sve dogodilo jučer i važnije je od bilo čega što nas mori. Već smo godinama navikli da datume iz Drugog svjetskog rata obilježavamo posebno, svaka polovica Hrvatske ima tu svoj zavjetni dan koji će obilježiti kao najvažniji, odnosno puno važniji od datuma onih drugih.
           ******************************************************************************
Komentar ovog bloga
Pravi Hrvatina,  čisto jasno, upravo je onaj koji je uspio da najviše "jami".
To su oni malobrojni, koji su se uspeli na vrh, ne one svetačke igle, gdje ih navodno jedna anglikanska sekta uspijeva plasirati na njihov maksimalni broj od 44 tisuća, već one hrvatske svete igle, na čiji vrh stanu tek oni malobrojiniji sveci, zna se, od svega 200 vrhunskih ganstera,koji su doveli ovu ubogu i uplakanu zemlju do stupnja međusobnih klanja njenog zagubljenog življa.
www.severinomajkus.com  

Nema komentara:

Objavi komentar