subota, 8. kolovoza 2015.

PONOVLJENE "PRAZNE KUTIJE"

PONEDJELJAK, 28. LISTOPADA 2013.

PRAZNE KUTIJE

........- Leon i Marija često navraćaju do kuće. Nadgledaju, daju smjernice i sugestije. Jedva čekaju da se ponovno usele i da uživaju u blagodatima višegodišnjeg profiterstva s kamatama. Zaštićeni su kao lički medvjedi. Na svojoj strani imaju i Crkvu. Zanimljivo, Leon je imao dojavu da mu se sprema uhićenje. Zato je večer prije uhićenja odletio avionom k bratu u južnu Francusku, a otamo u Južnu Ameriku k rođaku. Nakon skoro dvije godine bježanja, priča se, vratio se jer mu je poručeno da će se kazna smanjiti. Uhićen je na aerodromu i odveden u zatvor. Od tada se promijenio Sulićev odnos prema Sanaderu jer se navodno vratio na njegov poziv - ispričao nam je jedan od susjeda.
Inače, Croatiabus je i dalje u stečaju. Odbor vjerovnika nedavno je procijenio da je vrijednost poduzeća pet milijuna kuna, a da su tražbine istodobno premašile 50 milijuna kuna.


'PRIJETIO MI JE, NA SILU ISELIO I SMJESTIO U GOLUBINJAK KOJI NIJE NJEGOV'

Tatjana Č. (66), umirovljena internistica i kardiologinja te poslije revizorica u zdravstvu, bila je zaštićena stanarka u spornoj Sulićevoj vili u kojoj je više od pola stoljeća živjela u stanu od 100 kvadrata.
- I prije odlaska na robiju Leon Sulić me na sve moguće načine pokušavao istjerati iz stana u kojem sam od djetinjstva. Kad je izašao iz zatvora, prijetio mi je na ulici da se iselim jer da nisam zaštićena stanarka i da će mi bagerom srušiti stan.
Neviđeni pritisak je bio ovog svibnja i lipnja, a mjesec dana poslije na vratima mi se pojavio s praznim kutijama. Doveo je i jednu ženu iz crkve da mi pomogne pakirati stvari. Ujutro su utrpali cijeli moj život u bijeli kombi Caritasa, a tijekom transporta se negdje izgubila hrpa vrijednih stvari. Iselio me i ubacio u tavanski golubinjak od 30m2 u susjedstvu za koji je rekao da je njegov, a nije - tvrdi Tatjana Č.-    ( J.L.)
                                                   ******************************
Naglavi-prsati Balkaner, koji nogama mlatara zrakom- umisljajuci sebi krila, kojima nadlijece svoje pogano carstvo.

Nema komentara:

Objavi komentar