petak, 14. kolovoza 2015.

DRUŠTVENA BABILONIJA

TRESE SE FOTELJA

GRČKA VLADA NA RUBU PADA Glasovanje o povjerenju već 20. kolovoza?

  • Alexis Tsipras
    AFP
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 3 h i 21 min
Broj zastupnika iz njegove koalicije koji su podržali posljednji dogovor s međunarodnim vjerovnicima pao je na 118 što je ispod praga potpore 120 zastupnika koliko je potrebno manjinskoj vladi
Grčki premijer Aleksis Cipras mogao bi zatražiti od parlamenta glasovanje o povjerenju svojoj vladi 20. kolovoza nakon isteka roka za plaćanje duga Europskoj središnjoj banci, kazao je u petak dužnosnik vlade nakon što je parlament glasao za novi program međunarodne pomoći.
Cipras je u petak uspio prijeći prag od 151 potrebnog glasa za potporu programu pomoći, ali zahvaljujući glasovima oporbenih stranaka.
Broj zastupnika iz njegove koalicije koji su podržali dogovor s međunarodnim vjerovnicima pao je na 118 što je ispod praga potpore 120 zastupnika koliko je potrebno manjinskoj vladi. Ciprasova koalicija broji 162 zastupnika.
Grčka oporbena konzervativna Stranka nove demokracije kazala je u petak da neće glasati za povjerenje Ciprasovoj vladi.
"Potpora Nove demokracije vladi? Nema šansi", kazao je zastupnik Makis Voridisnakon izglasavanja potpore dogovoru s međunarodnim vjerovnicima
    **********************************************************************
Komentar ovog bloga

Suvremeni čovjek, upravom smislu, doslovno je nalik graditeljima Babilonske kule, poremečenih pojmovnih znakovlja, do te mjere da se njegova dosadašnja graditljska umijeća posve urušavaju.
Znanstveni Socijalizam 19.stoljeća, kao da se nikada nije ni dogodio, a kamoli njegova nadogradnja De Leon-vim Socijalističkim Industrijskim Union-om- kao zdravo razumsku formu za njegovo ostvarenje.
Sve što je od tog suvremenog čovjeka ostalo jest jedan mizerni, uplakani i samouvjerljivi Tsipras, koji se usudio da preuzme sudbinu grčkih svaralačkih masa u svoje ruke, onim istim kormilom kojim upravlja brodom nacije jedna sumanuta predsjednica iz susjedne mu zemlje Balkana.


Nema komentara:

Objavi komentar