četvrtak, 25. veljače 2016.

EUROPSKI MINOTAUR U KITZBU-HELU

REPRIZNO

REPORTERI JUTARNJEG U KITZBÜHELU Tihomir Orešković u hotelu Kempinski s financijskom elitom: Ovi bi sastanci mogli biti prekretnica za hrvatsku ekonomiju

  • Boris Kovačev / EPH
Objavljeno: prije 2 h i 2 min
Večer uoči konferencije međunarodnih investitora, koja se u četvrtak održava u snijegom prekrivenom austrijskom Kitzbühelu, mandatar buduće hrvatske VladeTihomir Orešković proveo je u neformalnim razgovorima s drugim uzvanicima, predstavnicima banaka, investicijskih fondova i drugih financijskih institucija, od kojih su neke vlasnici hrvatskog duga. Koliko se u srijedu malo iza 21 sat moglo vidjeti kroz velike staklene stijene restorana u luksuznom hotelu Kempinski, u mondenom austrijskom skijalištu, Orešković je od svih za stolom najviše govorio.

Ne večeri je bio i guverner Hrvatske narodne bankeBoris Vujčić, koji nije bio raspoložen za davanje izjava, odnosno barem nam je tako kazala predstavnica organizatora konferencije bankarske grupacije UniCredit. Dama, koja nam je kazala da je došla iz New Yorka, prenijela je guverneru Vujčiću poruku da bismo htjeli s njime razgovarati. Objasnila nam je kako nije uobičajeno da sudionici konferencije za vrijeme njezina trajanja daju ikakve izjave i da je skup, koji se već tradicionalno početkom siječnja svake godine održava u svjetski poznatom austrijskom skijalištu, strogo zatvoren za javnost. U društvu mandatara Tihomira Oreškovića sinoć su viđeni utjecajni strani investitori i predstavnici banaka, među kojima predsjednik uprave Zagrebačke bankeMiljenko Živaljić.
    ************************************************************************
Komentar ovog bloga 
Dan D za vlasničke Hijene Hrvatskog duga.
Uz mandatara Oreškovića tu je i governer Hrvatske Narodne Banke Vujčić koji nije voljan za komentar.
Dok su Milanović i Karamarko ostali da čuvaju Minotaurovu tvrđavu "Hrvatskih Domoljuba i Hrvatska Raste" od mogučih ispada unezvjerenih stvaralačkih snaga zemlje, koje se okupljaju u svom izgladnjelom delirijumu oko smetišnih kontejnera "Metropole" kao mušice oko izmeta, dok se vlasnici njihovih iznuđenih dugova danas maste na Kempinskom skijalištu, međusobnim dijeljenjenjima - slaveći svoju "dobru kob".
www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar