utorak, 20. rujna 2016.

"IMMEDIATE RESPONSE"


FOTO: HRVATSKA, AMERIKA I SAVEZNICI POKAZALI VOJNU SILU Na poligonu u Slunju održava se velika vojna vježba u kojoj sudjeluju i moćni lovci F-16

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 20.09.2016. u 16:03


Robert Fajt / Hanza Media

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju održan je Dan za medije međunarodne vojne vježbe IMMEDIATE RESPONSE 16.
To je multinacionalna godišnja vojna vježba koja se istovremeno provodi na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije.
'Vježba se provodi s ciljem izgradnje povjerenja i promicanja regionalne sigurnosti i stabilnosti, jačanja partnerskih sposobnosti i unaprjeđenja interoperabilnosti sudjelovanjem zemalja članica NATO saveza i Partnerstva za mir', navodi MORH.
Na vježbi sudjeluju pripadnici oružanih snaga deset zemalja (Hrvatska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Mađarska, Makedonija i Velika Britanija), a planira je i vodi Zapovjedništvo američkih snaga za Europu.
Osim pješačkih i motoriziranih snaga, u vježbi sudjeluju i američki borbeni avioni F-16.
Pogledajte fotogaleriju:

Slunj, 200916.
Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju odrzao se Dan za medije medjunarodne vojne vjezbe IMMEDIATE RESPONSE 16. To je multinacionalna godisnja vojna vjezba koja se istovremeno provodi na podrucju Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Na vjezbi sudjeluju pripadnici oruzanih snaga deset zemalja (Hrvatska, Sjedinjene Americke Drzave, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Madjarska, Makedonija i Velika Britanija), a planira ju i vodi Zapovjednistvo americkih snaga za Europu.
Na fotografiji: Hrvatska patria.
Foto: Robert Fajt / CROPIX


****************************************************************************************************************
Kada se pod koncima Velikih igraća prse njegovi maleni prtci.
www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar