subota, 10. rujna 2016.

TKO KOGA MRZI

ANTIHRVATSKA HISTERIJA

Žarko Korać: Postali ste paradigma zapadnog, katoličkog svijeta koji nam ne želi dobro

    AUTOR: 
    • Vlado Vurušić
  •  OBJAVLJENO: 
  • 10.09.2016. u 15:49
Odnosi Srbije i Hrvatske podsjećaju na ustajali zadah 90-ih. Od završetka rata, prije 26 godina, hrvatsko-srpski odnosi nisu bili gori, ako se uopće može govoriti da su otad i bili dobri. Obje se zemlje svojski trude “ne popustiti” najdražem neprijatelju, zaključujući, valjda, da im te napetosti za unutarpolitičke potrebe donose više poena.
- Srbi i Hrvati sliče mi na sijamske blizance koji se ne podnose - kaže nam veliki srpski književnik Filip David.
Beograd je ovih ranojesenjih dana još uvijek ljetno opušten, pokušava živjeti izvan najnovijeg političkog pritiska jer “treba kupiti udžbenike, preživjeti nakon ljetovanja i prevrnuti svaki dinar u džepu do Nove godine”, priča sredovječni taksist. Lako ulazi u razgovor s gostom iz Zagreba. Čini se da beogradski taksist može biti samo onaj tko zadovoljava tri uvjeta: služio je JNA u Zagrebu, bio u vezi s nekom Splićankom i ne glasa ni za koga.
- Ma, ne znam šta više hoće. Ratovali smo. Rastosiljasmo se. Odradili smo ono najgore, ali ne! Sad se vređamo i svađamo - kaže proćelavi taksist, ljut na političare u obje zemlje.
********************************************************
Gospodinu Filip David-u treba poručiti da se Hrvati i Srbi nisu nikada mrzili, kao ni ostale nacije.
U svojim borbama za opstanak, ne bi ni imali vremena na raspolaganju za slične bez umnosti.
Mrze se oni koji ti narodi hrane. Nemajući drugog posla,igraju se mačka i miša u svojim prostranim katedralama, parlamentarnim brblijaonama, u svojim raskošnim burzama.
www.severinomajkus.com     

Nema komentara:

Objavi komentar