utorak, 27. rujna 2016.

S ONE STRANE DOBRA


Čitatelju dugujem izvinu za loše skanirane  tekstove, što često proizlazi iz neadekvatne spreme rukovanja komputerom. Dok , s druge strane, česti je problem zastarjela i trošna literatura , koja je svoje vremeno bila štampana pod skromnim uvjetima.
 Era visoke tehnologije ne pripada svima. Niti  je tome namijenjena. Izrastanjem u društvu podijeljenih ekonomskih interesa, upravo tehnologija biva njegovo izrazito sredstvo nadmoći u rukama vladarskih režima, kojom se  nad većinske mase drže u podčinjenom deliriju, U izdavačkom svijetu napose. Rigaju se luksuzna zdanja pravnih, etičkih, i svakojakih demagoških kodeksa, koji se tiskaju za režimske police . Za spin doktorate , za intelektualnu snobovštinu, za edukacijska trovanja zdravog razuma školstva. Drugim riječima za sve potrebe s one druge strane društvenog dobra, kojoj biva u interesu prerada ljudskog prirođenog bića u njegovu ustrojenu nakazu. Odnosno, po Marksu, u puki objekt za svestranu uporabu . U živinče, koje se kupuje i prodaje na licitacijskom tržištu u obliku vreće krumpira.
Nadati se da čitatelj ovog bloga nalazi dovoljno strpljenja za pažljivije izčitavanje, barem kad se radi o rijetkim djelima, o trošnim unikatima ,i koji se još uvijek zatiču ne uništena s one druge strane  društvenog zla.

www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar