subota, 17. rujna 2016.

ZAGREB BIJELI GRAD

NAPULJSKI SCENARIJ U CENTRU ZAGREBA? Po metropoli se zbog smanjenog broja odvoza gomila otpad, prenatrpani kontejneri već privlače štakore i lisice

    AUTOR: 
    • Sergej Trajković
  •  OBJAVLJENO: 
  • 17.09.2016. u 12:19
Facebook / Zakaj volim Zagreb, Ranko Šuvar / Hanza Media
Iz Čistoće odgovaraju kako do svega ovoga ne bi došlo kada bi građani odvajali otpad pa nastavljaju s podjelom oko 5000 spremnika za papir i staklo
Zbog smanjenog broja odvoza otpada Zagrebu je zaprijetio napuljski scenarij, a građani su nosili platnene maske u strahu od zaraze.
Nakon što se 1. kolovoza u 84 posto područja grada broj odvoza smanjio s tri na dva puta tjedno, a u 7 posto otpad odvoze samo jednom, svakim danom na raznim lokacijama raste broj prepunih kontejnera kraj kojih je razbacano smeće, a građani oko njih primjećuju štakore, ali sve češće i lisice koje privlači izvor lako dostupne hrane.
- Nekoliko puta sam u noći vidio lisice oko kontejnera u Španskom u Ulici Vlahe Stulića - rekao je Zdravko Bošnjak, a Nataša Čabraja Knezović, koja živi nešto dalje, u Ulici Vilima Korajca, također je preko Facebooka poručila da je nekoliko puta vidjela lisicu kraj kontejnera za smeće i da joj nije bilo ugodno dok ju je životinja promatrala i jedno vrijeme pratila.
Ista situcija je i u Brozovoj ulici, preko puta Cibonina tornja, u kojoj se kraj kontejnera za staklo i papir već tri tjedna nalazi hrpa raznog otpada koja svaki dan postaje sve veća.
- Nema dana da ne vidim štakore, ali zadnjih dana ih je sve više. Za mene je dobro da se smeće rjeđe odvozi, ali ljudi bacaju i hranu koja trune i nekim kontejnerima se stvarno ne mogu približiti od smrada - otkrio nam je N. V., koji malu mirovinu krpa skupljanjem plastičnih boca.

Nema komentara:

Objavi komentar