četvrtak, 20. prosinca 2018.

HRVATSKA PATETIKA u SRCU ULJANIKA



SINDIKATI ULJANIKA

CEROVAC: Ne želimo u stečaj, želimo i dalje graditi brodove


Milivoj MIJOŠEK

„Kao i cijele ove godine i u zadnjih mjesec dana puno se govori i piše o Uljaniku, no nažalost ne o rješenju probleme i budućnosti brodogradilišta, već o humanitarnim akcijama kojima se radnicima koji su već mjesecima bez redovnih primanja pokušava izaći u susret i pomoći da bar nešto ugodnije dočekaju predstojeće blagdane. Mi danas nažalost imamo situaciju da se u Uljaniku dijele paketi pomoći Crvenog križa i da je stiglo 200-tinjak tih paketa, a pojavio se daleko veći broj radnika koji su došli i kojima treba ta pomoć jer jednostavno nemaju više drugih rješenja. Svi znaju da je Uljanik bio div koji je širom svijeta bio poznat po gradnji brodova i koji je značajno doprinio izgradnji moderne Pule, te je i više nego tužno da su njegovi radnici prinuđeni danas preživljavati od humanitarnih akcija i pomoći koju su im u ovo predblagdansko vrijeme spremni dati njihovi sugrađani velikog srca“, kazao je jutros na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji tri Uljanikova sindikata predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.
On je prozvao sve odgovorne od stare Uprave do hrvatske Vlade i nadležnog ministarstva za namjerno odugovlačenje u stečaj i uništavanje Uljanika.
- Ministar Horvat na održanim sastancima je obećavao rješenje, da bi ista ta obećanja odmah nakon toga pogazio izjavama koje je davao za medije stalno produžavajući rok početka ozbiljnog hvatanja u koštac s problemom. Zbog takvih poruka ljudi su bježali i bježe iz Uljanika jer one ne nude nadu, već samo produžetak agonije. Oni koje smo u ove dvije županije izabrali da nas predstavljaju u Saboru i da brane i interese brodogradnje i radnika 3. maja i Uljanika umjesto da stalno aktualiziraju i traže odgovore na saborskim sjednicama skrivaju se u mišjim rupama. Oni su valjda odradili svoje i otišli na odmor na kojem će gledati Uljanikovce i Trećemajce kako ovih blagdana kopaju po kontejnerima kako bi prehranili svoje obitelji“, kazao je Cerovac dodajući kako je siguran da bi, da je postojala želja i volja onih najodgovornijih i onih u čijim je rukama moć, problem Uljanika mogao odavno biti riješen.
- Igraju se igrice, manipulira informacijama o interesu i mogućim strateškim partnerima, a i ovo malo vremena što nam je preostalo nam pokušavaju oduzeti. Uprava Uljanika je ta koja radi na rješenjima, ali bez države i njihovog doprinosa nema pomaka. Mi nećemo i ne možemo više čekati, kuca nam na vrata stečaj. Ne želimo u stečaj, želimo i dalje graditi brodove", poručio je Cerovac.
(M. PAVLOVIĆ)
********************************************************************************S
Ovaj blog
Svojim ste se dosadašnjim ponašanjem već odavno odrekli vlastitih želja.
Prepustili ste ih  Bogu i Dražavi.
Umjesto da stanete na vlastite noge, onako kao što činite kad stvarate veličanstvena plovila, koja danas kruže po svim morima  svijeta,
Da uzmete vlastitu sudbinu u svoje ruke i glave, i po uzoru na svoju braću iz  Labinske Republike  1921. godine, "KOVA JE NAŠA", danas biste dostojanstveno stajali  na svom radnim mjestima, dok bi se radnička klasa čitavog svijeta solidalizira s Vama.
Umjesto što  kukate za Božičnim blagdanima; iz čijih čete  kontejnera, i uhodanim pravilima, iskopavati  preostale ostatke  Državničkih Bogova. Koji Vas, upravo danas, sa svojih svečanih sjednica,  ismjehuhu putem svojih javnih glasila !
Jer.....i Oni su, na žalost, samo Vaša glasačka  dijela !      

Nema komentara:

Objavi komentar