subota, 29. prosinca 2018.

ZAR I DALIJA OREŠKOVIĆ KRIJE KLASNO PITANJE KAO ZMIJA SVOJE NOGE ?!

DALIJA OREŠKOVIĆ OTKRILA KAKO ĆE JOJ SE ZVATI STRANKA 'Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam treba korjenita promjena'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 29.12.2018. u 12:19

Zagreb, 260113.
Dalija Oreskovic, 35-godisnja nova predsjednica Povjerenstva za sprjecavanje sukoba interesa.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX


Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, koja se nedavno odlučila politički aktivirati, u intervjuu za Večernji listotkrila je da će se njezina stranka, koju namjerava registrirati tijekom siječnja sljedeće godine, zvati START.
- Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam je potrebna korjenita promjena te da smo od osnivanja samostalne države jednostavno propustili izgraditi učinkovite institucije bez kojih nema uspješnog i pluralnog društva. No, s obzirom na sve što je u protekla dva i pol desetljeća propušteno, ne radi se o tome da nam treba samo preokret. Sustav se može restartati kad već neki dobar 'program' postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog 'programa' zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno - Start, izjavila je Orešković.
Pojasnila je da je START zapravo kratica za Stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti.
*********************************************************
Ovaj Blog
Zašto zaobilaženje tog vječno imanentnog pitanja koje sadrži u sebi temelje svih društvenih zla. Ili pak nečemo da plašimo našu dječurliju tom strašnom, društvenom Gujom ?!

Nema komentara:

Objavi komentar