srijeda, 19. prosinca 2018.

VJERSKO ZVJERSTVO


NEPISMENA PULJANKA NASJELA NA LAŽI MOLITVENE GRUPE JERUZALEM: Zbog sekte prokockala veći dio OBITELJSKE IMOVINE



Moja se punica godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve vještice i štrigune. Na kraju je prodala obiteljsko zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima Molitvene zajednice Jeruzalem, potrošila je otprilike 100.000 eura. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine, kaže nam Puljanin
"Novac je godinama nestajao iz obitelji. Moja se punica godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve vještice i štrigune. Na kraju je prodala obiteljsko zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima Molitvene zajednice Jeruzalem, potrošila je otprilike 100.000 eura. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine", priča nam Puljanin, zet spomenute gospođe koji je, zasad, želio ostati anoniman.
Priča je toliko nevjerojatna i bizarna da shvaća da će malo tko u nju povjerovati. Ni sam, priznaje, nije siguran koliko točno traje. Uvjeren je da je ljudima iz Molitvene zajednice Jeruzalem koji su njegovu punicu iskoristili stalo jedino do zarade. To što oni rade, napominje, nema veze s vjerom. Cijela je situacija prijavljena policiji, a trenutno je u tijeku sudsko vještačenje.
Punicu su raskrinkali unazad nekoliko godina kad je prodala obiteljsko zemljište. Od cijelog iznosa kojeg je dobila od prodaje, čak 880.000 eura, nije ostalo ništa! Još je nagomilala dugove koje sad njezina kći i on, zet, moraju vraćati. Otud i briga da se takvo što ne ponovi. Nitko ju, ističe, ne može odgovoriti od sumanutog trošenja i moguće daljnje rasprodaje obiteljske imovine. Njegova bi punica, kaže, radije potrošila novac na misu, nego na hranu.
Pod utjecajem Molitvene grupe Jeruzalem, govori naš sugovornik, događaju se, najblaže rečeno, čudne stvari. Njegova punica, napominje, nije jedina žrtva te molitvene skupine i ostalih sumnjivih ljudi koji tvrde da pričaju s Isusom, padaju u transove, skidaju uroke. Čak liječe i stada goveda u podnožju Učke! Takvih, kaže, u Puli i okolici, cijeloj Istri, ima napretek. To su šarlatani koji labilnim osobama ispiru mozak. (Chiara BILIĆ)

Nema komentara:

Objavi komentar