petak, 14. prosinca 2018.

U OVOJ ZEMLJI NE MOŽEŠ VIŠE DA OMIRIŠEŠ NI JEDAN PRDAC BEZ DA ZATO DEBELO NAPLATIŠ

ŠEF HITNE KIRURGIJE SE POBUNIO PROTIV KUPNJE VRIJEDNE OPREME Je li KB Dubrava natječaj za nabavu ležećih kolica prilagodio jednoj tvrtki?



Bruno Konjević / CROPIX

Srećko Marušić




Pristigla je samo jedna ponuda tvrtke koja je mogla ispuniti da kolica imaju madrac dužine 1930, a ne 2000 mm i širinu između stupa točno 1600 mm
“Debljina madraca najmanje 8 centimetara, njegove dimenzije minimalno 1930 puta 620 puta 80 milimetara. Razmak između dva teleskopska stupa minimalno 1600 mm, a dimenzije ležne plohe minimalno 1900 puta 650 mm, dok ukupna dimenzija kolica treba biti minimalno 2100 puta 820 mm.”
Specifikacije su to koje su u nedavnoj nabavi transportnih ležećih kolica za Hitni kirurški prijem u Kliničkoj bolnici Dubrava bile odlučujuće da se na natječaj javi samo jedna tvrtka i dobije posao iz vrlo jednostavnog razloga- jedino je M.T.F. zadovoljavao tražene specifikacije. Istina, one nisu bitne za buduću funkciju kolica, tvrdi voditelj hitnog kirurškog prijema u KB Dubrava, dr. Kristijan Čupurdija. No, to je ipak bilo dovoljno da se “izbaci” moguća konkurencija.
Naime, upravo je dr. Čupurdija prije gotovo dva mjeseca zatražio nabavu kolica, a onda bio neugodno iznenađen činjenicom da je stigla samo jedna ponuda na zahtjevnu specifikaciju.

Nema komentara:

Objavi komentar