subota, 13. lipnja 2020.

NITI SAM NERON NIJE USPIO PRIDONIJETI RASPADU RIMSKOG CARSTVA , KOLIKO JE USPIO PRIDONIJETI TRUMP GLOBALNOJ CIVILNOJ REVOLUCIJI

'ZAVRŠAVAMO DOBA BESKONAČNIH RATOVA' Donald Trump diplomcima vojne akademije poručio da će njihov posao ubuduće biti obrana vitalnih interesa SAD-a



****************************************************************************************
Kad TRUMP bulazi u danima kad Amerika , i čitav svijet ulazi u svoje najodgovornija vremena u cjelokupnoj poijesti čovječanstva  u opće, tvrdeči da se upravo "završava doba bezkonačnih ratova".  Pitanje je dali se uopće još zatiće mentalno pri sebi.
Ili je pak toliko već sišao sa ljudskih tračnica zdravog razuma, nadanjem da se još uvijek može vući svijet u vlastito bezumlje. 
Nikada seAmerika još nije zatekla u vlastitom rastojanju između vlastitih drumskih razbojnika i opljačkanih radnih masa, niti je njen rasni zvjerinjak bio toliko izražen kao danas. Što čini njegov Trumpovo bukanje o "jedinstvu nacije" doslovnim svindlerajem
 Ali i nikada još da je američka nacija , kao i čitavi svijet, uspio to prozreti...!
****************************************************************************************************
    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 13.06.2020. u 20:25
US President Donald Trump salutes cadets at the 2020 US Military Academy graduation ceremony in West Point, New York, June 13, 2020. - Trump delivered the commencement address at the 2020 US Military Academy Graduation Ceremony. The Military Academy will graduate more than 1,000 cadets at the in-person ceremony, with social distancing in place to preventing the transmission of the coronavirus. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
AFP

Donald Trump


Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump, koji se suočava s kritikama zbog najave povlačenja tisuća vojnika SAD-a iz Njemačke, u subotu je diplomcima vojne akademije West Point poručio da će njihov posao biti "obrana vitalnih interesa Amerike", a ne sudjelovanje u "beskonačnim ratovima" u dalekim zemljama.
Objava Trumpovih planova da iz Njemačke, jedne od glavnih saveznica SAD-a, izmjesti 9500 vojnika u Poljsku i drugdje razljutila je njemačke dužnosnike i izazvala zabrinutosti u Kongresu SAD-a da se zemlja povlači sa svjetske pozornice.
U obraćanju kadetima povodom njihova uspješnog završetka školovanja na West Pointu, Trump je rekao da posao američkog vojnika nije da gradi i obnavlja strane države već da "brani, i to snažno, našu naciju od vanjskih neprijatelja".
"Završavamo doba beskonačnih ratova, rekao je Trump. Posao američkih snaga nije da "rješavaju stare sukobe u dalekim zemljama za koje mnogi nisu ni čuli", rekao je.
Trump je za svoje predsjedničkog mandata povukao američke vojnike iz Sirije i, najavljujući smanjenje angažmana SAD-a, radio pritisak na saveznike da plaćaju više za svoju obranu.
U razmjerno rijetkoj kritici njegove stranke 22 republikanca Odbora za oružane snage zastupničkog doma rekli su da će smanjenja broja američkih vojnika u Njemačkoj naštetiti nacionalnoj sigurnosti i ohrabriti rusku agresiju. 
Trump se, u svom obraćanju više od tisuću kadeta, u subotu tek neizravno osvrnuo na aktualno pitanje rasne nepravde u SAD-u rekavši da su kadeti primjer američke raznolikosti.
"Došli ste s farmi i iz gradova, velikih i malih država, iz svake rase, religije, boje i vjerovanja. No kada ste ušli na ovaj prostor postali ste dio jednog tima i jedne obitelji koja ponosno služi jedinstvenoj američkoj naciji", rekao je.

Nema komentara:

Objavi komentar