srijeda, 23. prosinca 2015.

HRVATSKI BOŽIČNI "MINOTAUR"

ZVONKO KUSIĆ

'HAZU je najveća konstanta, simbol i savjest nacije'

  • HAZU
Objavljeno: prije 19 h i 56 min
U palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu u utorak navečer održan je tradicionalni Božićni koncert na kojem su nastupile violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak. One su izvele skladbe Roberta Schumanna (Fantasiestücke op. 73), Luke Sorkočevića (Andante ed Allegro), Ludwiga van Beethovena (Sonata N° 2, Op. 5 u g molu) i Manuela de Falle (Suite Populaire Espagnole).
Koncert u palači HAZU izravno je prenosila Hrvatska televizija, a nazočnima se prije početka koncerta obratio predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusićkoji je poručio da je Akademija jedna od temeljnih hrvatskih institucija koja čuva identitet i promiče najviše vrijednosti i jedinstvo nacije nasuprot svih podjela.
"Akademija je najveća konstanta, simbol i savjest nacije koja utječe na formiranje društvene svijesti. Ona je okrenuta budućnosti i otvorena javnosti te već po peti put koncertom u ovom hramu hrvatske znanosti, kulture i nacionalnog bića obilježava Božićblagdan obitelji, ljubavi, zajedništva, nade i optimizma. Božićna poruka je da ljubav i dobro uvijek pobjeđuje, iako u svakodnevnom životu to često ne osjećamo, i ona je utkana u svakog čovjeka, bez obzira na svjetonazor i vjeru. Kaže se da čovjek nikada nije bliži drugom čovjeku nego u božićnoj noći. Na Božić nitko ne smije biti sam i zato smo na Božić s onima koje volimo. U tom ozračju harmonije, kad svi postajemo jedna velika obitelj, želim vam sretan Božić i svako dobro u novoj godini", rekao je akademik Kusić.
       *************************************************************************
Komentar ovog bloga 
Treba  li doista postati Hrvatski akademik znanosti i umjetnosti da bi se isatkale takve božične blastfemije jednog neviđenog cinizma spram patničkim masama, njenih  jedinkI, kojima je božična "konstanta" namjenila jednu od najtužnijih osamljenosti godine.
Oh, gladna, sužnja, oglupavljena, ponižena i vrijeđana ljudska bića, čiji se životni smisao satoji od jedine uloge, da iz svoje stvaralačke naravi ljudskog bića transcendentira u pukog hranitelja vlastitih parazitsko- bezbožno - sitih poganina ! 
www.severinomajkus.com  

Nema komentara:

Objavi komentar