utorak, 29. prosinca 2015.

IDEOLOŠKE INDOKTRINACIJE


Udžbenici iz povijesti potiču podjele na 'ustaše' i 'partizane'

Ante Pavelić i Joachim von RibbentropIzvor: Wikimedia Commons Wikipedia , Autor:Wikipedia
U Hrvatskoj udžbenici iz povijesti nisu svi jednaki; mogu se podijeliti na desne, centrističke i lijeve, a učitelji povijesti odabiru ih prema vlastitim političkim sklonostima.

Te sklonosti mogu se pak povezati sa sredinama koje tradicionalno naginju određenim političkim svjetonazorima pa možemo zaključiti da se ideološka podijeljenost Hrvatske perpetuira – nastavnici iz 'desnih sredina' biraju konzervativnije, odnosno 'desne' udžbenike i tako nove generacije odgajaju u 'desnom svjetonazoru'. Isto vrijedi i za liberalnije, 'lijevo' orijentirane nastavnike.
     ***********************************************************************
Komentar ovog bloga
Ljevica i Desnica, sjedinjene zakonom spojenih posuda, već su davno podvrgle  svoje sumanute nakane službi krupnom Kapitalu. U tu su svrhu  kapilarno sjedinile svoje snage u dalnjem usavršavanju tehnologije i u kulturološkom zaglupljivanju masa, usmjerenim k eliminaciji ljudskog stvaralačkog rada, koji, i nakon srozavanja njegove tržišne cijene ispod potreba vlastite egzistencije, odnosno, rada kao njegove neodvojenosti od živog bića, danas tvori jednu od največih seoba naroda poznatoj u cjelokupnoj povijesti.
Samo ih neznatni razmak još dijeli od na smrt ranjene zvijeri ISIS-a i krupnog Kapitala da dođe do međusobnog ponora  cjelokupnog čovječanstva.

"Jer Kapital je preuzeo ulogu primarne snage koja oblikuje naš svijet, uključujći i našu volju. Kapital slijedi vlastite pobude i ne tiće ga se ljudska volja, ni volja poduzetnika ni volja radnika. Iako nije ni živ ni razuman, Kapital - skračeni izraz za strojeve, novac, sekuritizirane izvednice i sve oblike kristaliziranog bogatstva - razvija se brzo kao da radi za samog sebe, koristeći ljudski faktor ( bankare,  šefove i radnike podjednako) kao pijune u vlastitoj igri".....    Y. Varoufakis

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar