utorak, 22. prosinca 2015.

HRVATSKI OPUS DEI



U SDP-U MUK

GORČINA U KOALICIJI HRVATSKA RASTE PUSIĆ: 'Mjesec i pol je maltretirao naciju' HRELJA: 'Nekog će prije ili kasnije peći savjest' TIRELI: 'Sve zajedno je jadno'

  • Silvano Hrelja, Vesna Pusić, Zoran Milanović i Nansi Tireli
    Goran Mehkek / CROPIX
  • EPH
(1/2)

Objavljeno: prije 34 min
Nakon novog političkog obrata do kojeg je došlo u utorak, kada je Most naglo prekinuo poodmakle pregovore o sastavljanju nove Vlade s koalicijom Hrvatska raste, predsjednica HNS-a Vesna Pusić, čija je stranka dio koalicije Hrvatska raste, obrušila se na čelnika Mosta Božu Petrova na svojem službenom Facebook profilu.
U komentaru, koji je osvanuo nedugo nakon što je objavljeno da su Božo Petrov i predsjednik HDZ-aTomislav Karamarko zajedno bili na Pantovčaku te su predsjednici Republike donijeli 78 potpisa (iako još uvijek nisu postigli dogovor o mandataru), Pusić optužuje Petrova za 'maltretiranje nacije'.
- Očito je da je ovo sve bio samo manevar kojim je Božo Petrov htio doći do toga da natjera 15 zastupnika Mosta da daju svoj potpis za HDZ, a sve ostalo je bila samo igra. Mjesec i pol je maltretirao cijelu naciju ne bi li prisilio svih 15 ljudi iz Mosta da potpišu za HDZ - napisala je predsjednica HNS-a.
Da se prelazak Mosta HDZ-u pripremao dulje vrijeme uvjereni su i drugi čelnici koalicije Hrvatska raste.
- Jao si ga nama ako se vlada u jednoj državi slaže jednim ovakvim pritiskom, koji traje od jučer, a da se fingiraju pregovori - rekao je Hini predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.
Tvrdi kako su razlozi za prekid pregovora s koalicijom Hrvatska raste koje je naveo Petrov "čiste laži i manipulacije".
- Nije bilo nikakvih razloga za to, tijekom pregovora atmosfera je bila dobra i nijednom nisu spomenuli da ih bilo tko pritišće ili nagovara. Prema tome, što se nas tiče, možemo mirno spavati, a nekog će prije ili kasnije peći savjest - rekao je Hrelja.
Uvjeren je da je najnoviji obrat dokaz kako je HSU bio u pravu kad je tražio da se čelnicima općina i gradonačelnicima onemogući da istodobno budu i saborski zastupnici.
Čelnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli podsjeća, pak, da Most na Pantovčak nije želio otići s potpisima koalicije Hrvatska raste, ali i potpisima IDS-a i manjinskih zastupnika.
- Tvrdili su da im treba još vremena, a sada su začas potpisali HDZ-u. Sve zajedno je jadno - kaže Tireli.
I ona ističe kako su predstavnici Mosta u pregovorima mogli upozoriti ako ih je bilo tko nagovarao bilo što, ali da to nisu učinili. Najnoviji razvoj događaja u SDP-u nisu htjeli komentirati.
    ********************************************************************************************













Jedna od besramnijih tragikomedija sa ovog dijela Balkana od stoljeća sedmog na ovamo.
Da nije drama vlastite predizborne i postizborne farse mogla bi proći za jednu od nižih burleska ljudske sirove i iskvarene podlosti kao proizvod mentalne i materijalne bijede klasnog nametnika, i njegove žrtve.

www.severinomajkus.com 

Nema komentara:

Objavi komentar