ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

NA IVICI ZDRAVOG RAZUMA

SVI PRATE SIRIJU, A U LIBIJI JE KAOS! Islamska država je dobro utvrđena na obali, a sada kreću na unutrašnjost: 'Ako se dokopaju nafte, onda smo u problemu...'

  • TAUSEEF MUSTAFA/AFP
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 4 min
Islamska država koja je već dobro utvrđena na libijskim obalama počela je napredovati prema unutrašnjosti zemlje a cilj joj je pristup izvorima nafte, rekao je u ponedjeljak francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian.
"Oni su u Sirti, proširuju teritorij na 250 kilometara obale, ali počinju i ulaziti prema unutrašnjosti s tendencijom pristupa nalazištima i skladištima nafte", rekao je. IS broji između dvije i tri tisuće boraca u Libiji, među kojima 1.500 u Sirti, rodnom gradu Muamera Gadafija, 450 km istočno od Tripolija.






     ******************************************************************************************
Komentar ovog bloga
Ono što je De Leon naslućivao još početkom 20. stoljeća : ako iz bilo kojeg razloga zakaže socijalna revolucija ( u jednom društvu koje upadne  u vlastitu kontradikciju),  njegova se posljedična reakcija manifestira u nekoj vrsti povratka prema industrijskom feudalizmu.

Gledajući prema  današnjim zbivanjima  u jednoj minijaturnoj Hrvatskoj čija se „metropola“ kiti pokradenim novcem od svojih izgladnjelih masa u  svjetski adventistički centar, koji, svojom svetačkom dimnom kamuflažom skreće pozornost sa svoje jedine  društvene vrijednote,  pomoću koje opstaje njena mafijska kasta spekulativnih  pljačkaša.
 Isto kao što tu biva „konstituiran“ na temeljima Drugo svjetskog osvajačkog  rata Staljinistički teror, koji će kulminirati  Brionskim haremom njegovih kasta i Golo otočnim zemaljskim paklom njegovih žrtvenički aktera, tako se to isto i danas reproducira u još žešćem međunarodnom obliku, ona bestijalna klasna destruktivnost „konstituirna“ u  sjeciglavog ISIS-a,  ali i sa daleko većim posljedicama za sveukupni ljudski rod.


www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar