ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

DVA KILAVA PREGOVORAČKA ZLOČINNCA

KRAH PREGOVORA SINDIKATA I VLADE Iako su imali načelan dogovor, nakon maratonskog sastanka sve je propalo, sindikalcima sada preostaju samo tužbe

    AUTOR: 
    • Kristina Turčin
  •  OBJAVLJENO: 
  • 12.12.2016. u 19:23
Zagreb, 121216.
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Vukovarska 78.
Nastavak pregovora vladinog i sindikalnog pregovarackog tima o povecanju osnovice placa u javnim sluzbama za sest posto prema sporazumu vezanom uz rast BDP-a.
Na fotografiji: Vilim Ribic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Pregovori između sindikata javnih službi i Vlade oko povećanja osnovice za plaće za šest posto propali su.
Umjesto protokolarnog potpisivanja sporazuma čiji je sadržaj načelno dogovoren u petak, danas je uslijedio novi, maratonski sastanak. Vlada je, tvrde sindikalci, na sastanak došla s figom u džepu te je zapravo tražila od sindikata da utvrdi kako su dosadašnji sporazumi - potpisivani s Vladom od 2006. naovamo - pravno nevaljani.
Konkretno, Vlada je tražila da sindikati potpišu kako se uvjeti za povećanje plaće nisu stekli u 2016., čime bi se zaposlenici izravno odrekli svih dugovanja za ovu godinu: radi se o 72 posto bruto plaće. Kamen smutnje je i dogovoreno usklađivanje plaća javnih službenika s plaćama u privredi.
Budući da su pregovori propali, sindikatima na raspolaganju sada ostaju samo - tužbe.
*********************************************
Dobro nahranjenih svinja , u toplim zimskim stajama, u stoljetnim nesuglasicama nad vlastitom žrtvom stvaralačkih masa, koje skapavaju od gladi i smrzavanja na sezonskom mrazu.
www.severinomajkus.com     

Nema komentara:

Objavi komentar