ARBITRAŽA INA_MOL

TURUDIĆ: Osuđujuća presuda Sanaderu bila je godinu dana pravomoćna, zašto DORH nije podignuo tužbu za poništenje međudioničarskog ugovora?

    AUTOR: 
  •  OBJAVLJENO: 
  • 24.12.2016. u 19:06

Zagreb, 031111.
Zupanijski sud, Zrinjevac.
Bivsi premijer i predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader na zagrebackom Zupanijskom sudu se ponovno ocituje i suocava sa USKOK-ovom optuzbom za ratno profiterstvo u slucaju uzimanja 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj.
Na slici: Ivan Turudic - sudac.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX *** Local Caption ***
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA


- Nakon odluke Ustavnog suda ovo je sasvim logičan ishod arbitraže. Očekivano je, ni najveći optimisti nisu mislili da će međunarodni arbitri drugačije odlučiti - kazao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić koji je donio osuđujuću presudu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera optuženog da je za deset milijuna eura mita upravljanje Inom prepustio mađarskome MOL-u.
Tu je Turudićevu presudu potvrdio Vrhovni sud, no bivši saziv Ustavnog suda s Jasnom Omejec na čelu srušio je presudu.
- Odluka Ustavnog suda je instancijska, nakon nje više nema presipitivanja i odlučivanja, a Ustavni sud se u ovome slučaju postavio na mjesto i preuzeo ulogu Vrhovnog suda - kazao je Turudić.
Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda postavlja još jedno pitanje. Podsjeća da je prije intervencije Ustavnog suda osuđujuća presuda Sanaderu bila godinu dana pravomoćna i pita zašto Državno odvjetništvo u tih godinu dana nije učinilo apsolutno ništa da pred hrvatskim sudovima podigne tužbu za poništenje međudioničarskog ugovora kojim su se upravljačka prava nad Inom predala MOL-u.
- Imali su godinu dana i mogli su pokrenuti postupak - kazao je Turudić.
*****************************************************
Jednako kao što se znade tko je njegova žrtva !
www.severinomajkus.com