petak, 23. prosinca 2016.

NOVI TROJNI PAKT - TRUMP-PUTIN-ERDOGAN

POČETAK DIVNOG PRIJATELJSTVA

FRCAJU ISKRE IZMEĐU TRUMPA I PUTINA Ruski predsjednik mu poslao pismo i oduševio ga: 'Vrlo lijepo pismo od Vladimira, njegove su misli tako ispravne!'

    AUTOR: 
    • Hina
  •  OBJAVLJENO: 
  • 23.12.2016. u 19:23


Carlo Allegri / Sergej Karpukhin / Reuters


WASHINGTON - Ruski predsjednik Vladimir Putin, u pismu novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poslanom ovaj mjesec, zatražio je bilateralnu suradnju i "novu razinu" američko-ruskih odnosa, prema kopiji pisma koje je objavio Trumpov tim u petak, javljaju agencije.
"Nadam se da ... ćemo moći - djelujući na konstruktivan i pragmatičan način - poduzeti stvarne korake kako bismo obnovili okvir bilateralne suradnje u različitim područjima  kao i podigli suradnju na međunarodnoj sceni na kvalitativno novu razinu", napisao je Putin u pismu 15. prosinca, prema Trumpovu tranzicijskome timu, navodi Reuters.
Trump je u pratećoj izjavi uzvratio na pismo rekavši "vrlo lijepo pismo od Vladimira Putina; njegove su misli tako ispravne".
On je kazao kako se nada da će obje zemlje moći "živjeti prema tim mislima" a ne "morati ići alternativnim putem".
Odnosi između Washingtona i Moskve su trenutno najgori od kraja Hladnog rata, a predsjednik Barack Obama je uveo sankcije Rusiji zbog njezinih intervencija u Siriji i Ukrajini, navodi agencija AFP.
Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, je, međutim nekoliko puta pozvao tijekom predizborne kampanje na poboljšanje odnosa i nagovijestio kako bi mogao surađivati s Putinom u borbi protiv islamističkog ekstremizma.

Nema komentara:

Objavi komentar