četvrtak, 8. prosinca 2016.

RIMOVANJE INOSLAVA BEŠKERA - ILI- LA SCONFITTA DEL PASSATO !



„Političke i ekonomske katastrofe samo su dio industrije panike i armagedona….“
***********************
Komentar ovog bloga
Kad se grebe po društvenoj površini sa namjerom da se priprijeći zavirivanje u njenu podkožnost, gdje upravo leži ono suvremeno znanstveno objašnjenje za sva krizna zala, koja doslovno dave naše generacije visoko tehnoloških dostignuća, i kojima je, naša milenijska civilizacija napokon uspjela, da barem teoretski nadvlada opću materijalnu i duhovnu nestašicu, i time korakne u opće izobilje za sav ljudski rod, i  u spokojni suživot opčeg izobilja jedne civilizacijske zajednice.
I sada,
da se kojim slučajem vaš Isus pojavio u devetnaestom stoljeću, a ne u vremenima kad je njegov mentalni sklop daleko prevazilazio vlastito vrijeme. Na što se pojavio Costantin Veliki, novi patron Krščanstva- Neron Bosforda i ubica vlastitog sina i supruge.
Te, uveo čovječanstvo u njegov prizemni status, diktiran postojećim mentalitetom, koji je izranjao iz postojećih ekonomskim uvjeta opće srednje vjekovne materijalne i duhovne bijede, i koja je u čovjeku budila njegov animalni instinkt materijalne grabeži i egoističnu strast ozurpiranja  što većih posjeda u svoje privatne kandže.
 Čovječanstvo, koje bi tada zaobišlo Constantinovu reformu Ranog kršćanstva,  prerađeno u veleposjednički savez za  samim sobom, kao i devetnaeststoljetnu identičnu pojavu Marksvog znanstvenog socijalizma, kojeg, jedan novo rođeni Constantin, u prekrštenog Lenjina, reformira u komunističke barabe što će sijati diljem planete stotine milijuna ljudskih žrtava.
Evolucija na putu prema Čovjeku ili jedan banalni preskok zupčanika razvojne dijalektike k zdravo razumskom društvu ?!   
www.severinomajkus.com  

Nema komentara:

Objavi komentar