srijeda, 22. ožujka 2017.

PRAZNA SLAMA HRVATSKE KULTURE

četvrtak, 28. travnja 2016.

NOVI NAPAD NENADA STAZIĆA 'Nakon ove Vlade i ministra cijela kultura će stati pod jednu ustašku kapu'

  • Damjan Tadic / CROPIX
Objavljeno: prije 46 min

ZAGREB - SDP-ov zastupnik Nenad Stazić pozvao je u četvrtak u Saboru kulturne djelatnike da dignu glas protiv smanjenju sredstava za financiranje zaklade Kultura Nova, ustvrdivši da će, ne učine li to, "nakon ove vlade i ministra ostatci kulture stati pod jednu ustašku kapu".
   *******************************************************************************
Komentar ovog bloga 
Od kako su počeli pristizati iz Brijuna u zagrebački Gvozd sanduci mandarinki, 1956. godine, u Ljubljani je održan Jugoslavenski kongres književnika, na kojem je Miroslav Krleža održao svoje hvalospjeve o maršalu Titu.
Od tada je hrvatska kultura zajedno sa jugoslavenskom postala slama od kukolja lijevog i desnog apsolutizma, i jedini kulturološki prehrambeni artikl kojim se sopao ovaj jadan narod.     Ustaštvo, Četništvo, Domobranstvo, Lažna povijest, Vjerska dogma, Nacionalizam, cvali su iz tih korovnih  izraslina  srednje vjekovne balkanizacije, do današnjih  nad oblačnih visina hrvatskog Domoljubnog lopovluka bez presedana. 
Debele su te slojevite naslage neljudskog skrama sistematski njegovanog, od Kraljevića Marka do njegove naj otrcanije sluzi današnje plošnog društvenog  nitkova.

www.severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar