ponedjeljak, 15. listopada 2018.

EU IZBORI

IDS još ne želi otkriti imena kandidata za europsku izbornu utrku ISTARSKI ŽUPAN VALTER FLEGO IDS-OVA UZDANICA ZA EU PARLAMENT?

Valter Flego (M. MIJOŠEK)

IDS ima vrlo ozbiljan pristup po pitanju izbora. imenima ćemo razmišljati tek kad zajednički program bude gotov i usvojen na stranačkim tijelima. Upravo će ta tijela donijeti i odluku o našim kandidatima, kaže predsjednik IDS-a Boris Miletić * Stvarno vam ne mogu ništa komentirati. Iskreno, nisam o tome razmišljao, prerano je još, kazao nam je župan Valter Flego
Izbori za Europski parlament sve su bliži, no IDS zasad ne želi otkriti imena potencijalnih kandidata na europskim izborima. Pitanje budućeg IDS-ovog europarlamentarca otvorilo se odmah nakon što je počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, zbog članstva u Nadzornom odboru Končarovog Afaraka, povukao svoju kandidaturu.
Koga će IDS kandidirati, hoće li presuditi prepoznatljivost, iskustvo ili će u prvi plan gurnuti neka sasvim nova lica? U stranci su po tom pitanju zasad tajnoviti. Nitko od sugovornika s kojima smo razgovarali ne želi trčati pred rudo. Kažu, treba poštivati stranačku proceduru, a kandidati će biti poznati nakon što ih potvrde tijela stranke.
Koalicijski pregovori
Predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika u intervju za naš list potvrdio je da bi imena trebala biti poznata krajem godine, a priznao je da osobno ima svog favorita. Nije želio reći o kome se radi, no na pitanje bi li jedan od kandidata mogao biti Valter Flego kao jedno od najprepoznatljivijih stranačkih lica, Demetlika kaže da o Valteru Flegi može reći samo sve najbolje, ne odbacujući mogućnost da upravo on bude jedan od odabranih. Demetlika je potvrdio da su u pregovorima s HSS-om i, dok traju pregovori, teško je procijeniti koliko će koja stranka unutar takozvane Amsterdamske koalicije imati kandidata.
Prema nekim izvorima, navodno se savezu koji nakon odustajanja stranke Pametno, trenutno čine IDS, GLAS, PGS, planira do kraja godine priključiti i HSU, a pregovori se vode i s "Međimurcima". Tulio Demetlika procjenjuje da bi IDS mogao imati tri ili četiri kandidata, a na listi će biti ukupno 12 imena.
Istarski župan i potpredsjednik Valter Flego kaže da trenutno ne razmišlja o kandidaturi, jer je okupiran drugim poslovima. "Stvarno vam ne mogu ništa komentirati. Iskreno, nisam o tome razmišljao, prerano je još", kaže Flego. Njegov prijatelj i nasljednik na funkciji buzetskog gradonačelnika Siniša Žulić kaže da je Flego imao veliki obol u njegovom sudjelovanju u politici.
"Ja osobno nemam ambiciju kandidirati se, a što se Flega tiče, to prije svega mora biti njegova odluka i odluka stranke", rekao je Žulić. Budući kandidat IDS-a mora biti kompetentna osoba i mora zadovolji potrebe građana koje će predstavljati u Parlamentu. Od njega će se tražiti odgovornost da zastupa interese kraja iz kojeg će dolaziti, izjavio je Demetlika.
Prava opozicija
Prvi čovjek stranke Boris Miletić kaže da ne namjerava licitirati s imenima.
- IDS ima vrlo ozbiljan pristup po pitanju izbora. O imenima ćemo razmišljati tek kad zajednički program bude gotov i usvojen na stranačkim tijelima. Upravo će ta tijela donijeti i odluku o našim kandidatima, kaže Miletić. Na pitanje kada planiraju obznaniti imena, Miletić odgovara: - Razumijem veliki interes medija, jer je oočigledno prepoznata vjerodostojnost IDS-a i GLAS-a kao jedine prave opozicije HDZ-u, međutim, kao i na svim izborima do sada, u IDS-u uvijek prvo razgovaramo o vrijednostima, programima i projektima, a tek na kraju, kada za to dođe vrijeme, donijet ćemo odluku o kandidatima koji mogu najbolje realizirati naš program, rekao je šef IDS-a. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
*******************************************************************************
ZA ŠTO BI SE TREBALO JOŠ NEŠTO ZATI O ČEMU SE VEĆ SVE ZNADE!?

Nema komentara:

Objavi komentar